8 εκατ. ευρώ κόστισε η κακοκαιρία σε Κοζάνη και Γρεβενά

8 εκατ. ευρώ κόστισε η κακοκαιρία σε Κοζάνη και Γρεβενά

Στα 7 με 8 εκ. ευρώ εκτιμώνται περίπου οι ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, που έπληξαν την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Π.Ε Κοζάνης και Γρεβενών.

Η πρώτη αποτίμηση της καταγραφής που έγινε από τις τεχνικές υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας, των Δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης και στελεχών της Περιφέρειας.

Αποφασίστηκε οι πληττόμενοι Δήμοι να υποβάλλουν πρωτογενή αιτήματα για την αντιμετώπιση των καταστροφών στον Περιφερειάρχη, ο οποίος με την σειρά του θα τα διαβιβάσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς είναι το αρμόδιο όργανο που θα αξιολογήσει την κατάσταση για να κηρύξει τις περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να τρέξουν ευκολότερα οι διαδικασίες ενίσχυσης και αντιμετώπισης των ζημιών.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία του κ. Καρυπίδη με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, για το ενδεχόμενο ενίσχυσης από το κράτος, επικοινωνία υπήρξε και με την Γενική Γραμματεία Υποδομών και τη Γενική Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου
Leave a Reply

Your email address will not be published.