Κοζάνη: Μετεγκαταστάσεις οικισμών λόγω… ΔΕΗ

Την κάλυψη των θεσμικών, τεχνικών αλλά και οικονομικών παραμέτρων που αφορούν τις μετεγκαταστάσεις σε άλλες θέσεις των επιβαρυμένων από τη δραστηριότητα των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ οικισμών σε Κοζάνη και Φλώρινα δρομολογεί το ΥΠΕΝ.

Ειδικότερα, σε συνάντηση που είχε χθες υπουργός Π. Σκουρλέτης με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τους δημάρχους Κοζάνης και Εορδαίας, βουλευτές των περιοχών αλλά και αυτοδιοικητικά στελέχη και εκπροσώπους των οικισμών, ανακοινώθηκαν, σχετικά με τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής Κοζάνης και Αναργύρων Φλώρινας, οι εξής κινήσεις:

* Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα καταλήξει η σύνθεση της μεικτής επιτροπής όλων των εμπλεκομένων για τη διαμόρφωση του οριζόμενου από τον νόμο Προεδρικού Διατάγματος για τις μετεγκαταστάσεις.

* Θα συσταθεί ομάδα εργασίας για την αποσαφήνιση και ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού.

* Θα διερευνηθούν από μεικτή ομάδα οι δυνατότητες χρηματοδότησης των μετεγκαταστάσεων και μέσω ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός τόνισε ότι, παρά τις δεδομένες δυσκολίες, πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για τις μετεγκαταστάσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, σημειώνοντας ότι θα εξαντληθούν τα περιθώρια για ουσιαστική πρόοδό τους σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.