Μαρία Αντωνίου: “Κόβετε το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων για να κάνετε στρατιές ομήρων, που τους κοροϊδεύετε. Αυτό είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος”

Μαρία Αντωνίου: “Κόβετε το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων για να κάνετε στρατιές ομήρων, που τους κοροϊδεύετε. Αυτό είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος”

Συνέχεια της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου Νόμου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Εισηγήτρια του οποίου για τη Ν.Δ. είναι η Μαρία Αντωνίου

Με το παρόν νομοσχέδιο δημιουργείτε ένα ίδρυμα απολύτως υπουργοκεντρικό, πλήρως ελεγχόμενο από εσάς, ως προς τη σύνθεση των οργάνων του, ως προς τη δραστηριότητα τους και το κυριότερο ως προς την κατανομή των πόρων του, ανά κατηγορία δράσης και ανά επιστημονικό πεδίο”. Την διαπίστωση αυτή έκανε η Μαρία Αντωνίου ως Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της συνέχισης της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας: “Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες Διατάξεις”, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η Μαρία Αντωνίου απαντώντας στον Υπουργό για τα μεταφορικά σχόλια που έκανε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, του επισήμανε πως “ούτε έχετε μεριμνήσει ώστε το Ίδρυμα να αναπτυχθεί σε ένα υγιές περιβάλλον, ούτε έχετε εξασφαλίσει την περαιτέρω χρηματοδότηση του μετά την παρέλευση της τριετίας”, υπογραμμίζοντας πως “επιβαρύνετε την Ελληνίδα και τον Έλληνα φορολογούμενο με τα έξοδα σύστασης και λειτουργίας ενός νέου φορέα διαχείρισης χρηματοδότησης, τα οποία δεν προσδιορίζονται καν στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της η Μαρία Αντωνίου είπε ότι “δυστυχώς, αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι το μόνο σας μέλημα, κατά παρέκκλιση μάλιστα κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και σε ευθεία παραβίαση με το Σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, είναι η δημιουργία εκ νέου κομματικών στρατών ομήρων συμβασιούχων. Κόβετε το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων για να κάνετε στρατιές ομήρων, που τους κοροϊδεύετε. Αυτό είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Στην κατρακύλα που έχετε πάρει, εμείς δε θα σας ακολουθήσουμε! Στο καλό!

Videohttps://www.youtube.com/watch?v=431_S0x9ytE

Leave a Reply

Your email address will not be published.