Κουντουρά: Πάνω από 30 εκ. τουρίστες θα έλθουν στην Ελλάδα το 2017

Κουντουρά: Πάνω από 30 εκ. τουρίστες θα έλθουν στην Ελλάδα το 2017

Το 2017 θα έλθουν περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τουρίστες» εκτίμησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι «θα είναι μια εξαιρετική χρονιά, αν όλα πάνε καλά».

Αυτή τη στιγμή οι προκρατήσεις είναι παραπάνω από 70%, σε σχέση με το 2016, ανέφερε η κ. Κουντουρά, υποστηρίζοντας ότι τα προσωρινά στοιχεία που δείχνουν μείωση εσόδων το 2016, κατά 800 εκατ. ευρώ, αμφισβητούνται από τα στοιχεία επίσημων φορέων και διεθνών οργανισμών, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και θα αποσαφηνιστούν από ομάδα εργασίας της Τράπεζας της Ελλάδας και του Υπουργείου.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα έσοδα των ξενοδοχείων αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ ο τζίρος στην εστίαση και τα ξενοδοχεία κατά 4,5%. Σημείωσε ακόμη, πως ο τουρισμός πολυτελείας παρουσίασε άνοδο κατά 10%.

«Πετύχαμε, το 2016, να σταθεροποιήσουμε μια πολιτική για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο» επισήμανε η αρμόδια υπουργός, υπογραμμίζοντας πως αυξήθηκαν σημαντικά οι διανυκτερεύσεις, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, ενώ τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων τον Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο καταγράφουν διψήφια αύξηση. Συμπλήρωσε δε, χαρακτηριστικά, πως εφέτος τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη έμειναν ανοικτά όλο τον χρόνο.

Ανάμεσα στα επιτεύγματα του υπουργείου είναι και η απευθείας σύνδεση με τις ΗΠΑ για 365 μέρες τον χρόνο, κατέληξε η κ. Κουντουρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.