Τέρενς Κουίκ από την Καστοριά: Οι ΑΝΕΛ θα είναι στη Βουλή

 

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στην Καστοριά παραβρέθηκε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου ο  Επικεφαλής Επικοινωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ τόνισε πως οι ΑΝΕΛ κατεβαίνουν στις εκλογές ως εγγυητές της σταθερότητας για την επόμενη μέρα. «Αποδείξαμε ότι την εθνική συμφιλίωση μπορούμε να την κάνουμε πράξη. Και συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά» τόνισε. «Και στις 21 του μηνός, λαού θέλοντος, πρόσθεσε, θα είμαστε ξανά στην κυβέρνηση αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα αποκαθαρμένο από τα βαρίδια και από τους δούρειους ίππους που κουβάλαγε. Εκείνους τους δούρειους ίππους οι οποίοι ήθελαν να βάλουν την Ελλάδα από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Αναφορικά με τα Εθνικά θέματα ο κ. Κουίκ επεσήμανε πως «Η Καστοριά, το απώτατο βορειοδυτικό άκρο της χώρας στον τομέα της Δυτικής Μακεδονίας και με τα έντονα προβλήματα και από τη γείτονα χώρα αντιμετωπίστηκε με ουσιαστικό τρόπο από τον Πάνο Καμμένο ο οποίος στελέχωσε τα φυλάκια της περιοχής. Επίσης στο σχεδιασμό ήταν η επαναλειτουργία ενός ή δύο στρατοπέδων, ένα εκ των οποίων το ένα θα μπορούσε να είναι η βάση της ΜΟΜΑ (σ.σ. Μικτές Μονάδας Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως). Ήμασταν η εγγύηση σε θέματα ασφάλειας».
«Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες» επεσήμανε. «Οι ΑΝΕΛ θα είναι στη Βουλή και κάνω και μια πρόβλεψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά 5%». Κλείνοντας ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως η χώρα θα κυβερνηθεί, θα υπάρξει κυβέρνηση τετραετίας και αυτή θα οδηγήσει σε έξοδο από τα μνημόνια. Ξεκαθάρισε παράλληλα  ότι «δεν πρόκειται να συνεργαστούν με όλους αυτούς που αποτελούν την έκφραση της απόλυτης διαφθοράς.

Να υπενθυμίσουμε ότι υποψήφιοι στην Καστοριά με τους ΑΝΕΛ είναι οι:

  1. Σουλτάνα Παπαθωμά
  2. Μαρία Χρυσοστομίδου
  3. Νικολή Καλλιόπη
  4. Κατερίνα Τριανταφύλλου

Πάντως νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1 και τον Γ. Παπαδάκη, ο Πάνος Καμμένος άφησε  ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την πολιτική σκηνή στην περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα μπουν στη Βουλή στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Στο ερώτημα, αν στην πιθανότητα της μη εισόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Κοινοβούλιο έχει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως αν είναι πρώτος θα τον υπουργοποιήσει ο κ. Καμμένος απάντησε: «Εγώ θα αποχωρήσω από την πολιτική. Αν δεν μπούμε στη Βουλή και ο ελληνικός λαός δεν θέλει τη δική μας φωνή, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω στην πολιτική». Τόνισε πως «τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εγώ δέχομαι τη δημοκρατική διαδικασία. Αν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν με θέλουν στη Βουλή, δεν θα είμαι στη Βουλή. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Εμείς δείξαμε μία εντιμότητα στη συνεργασία μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Στο ερώτημα αν αυτό θα σημάνει και τη διάλυση του κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. απάντησε: «Δεν διαλύεται το κόμμα, είναι ένα κίνημα πολιτών, θα προχωρήσει, θα γίνει ένα συνέδριο κ.ο.κ.».

Leave a Reply

Your email address will not be published.