Κοτόσουπα

Κοτόσουπα
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά

Για την σούπα

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2 καρότα καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά καθαρισμένα
  • 9 κ.σ. ρύζι για σούπα (150 γρ.)
  • ψιλοκομμένο θυμάρι για πασπάλισμα

Για το αυγολέμονο

  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα) και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν τα πετάμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ψαχνό και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Με την άκρη της λαβής του μαχαιριού μας ή με ένα μπάτη χτυπάμε και σπάμε ελαφρά τα χοντρά κόκαλα. Έτσι θα δώσουν περισσότερη γεύση στον ζωμό μας
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα κόκαλα μαζί με τον κύβο, το πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και 2 λίτρα νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ο ζωμός πρέπει μόλις να βγάζει μερικές μπουρμπουλήθρες.
  • Από καιρό σε καιρό αν χρειαστεί ξαφρίζουμε με μη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Στην συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, τα καρότα, το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  • Κόβουμε και τη σάρκα του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ή σε λωρίδες.
  • Αφού περάσει η 1 ώρα, βγάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό από την φωτιά.
  • Σουρώνουμε τον ζωμό μας σε ένα μπολ και πετάμε τα κόκαλα.
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας και επιστρέφουμε πίσω τον ζωμό μας.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το ψαχνό από το κοτόπουλο και το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Λίγο πριν ετοιμαστεί φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και με ένα σύρμα χειρός τους χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει  και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (6-7 κουταλιές), αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο θυμάρι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com






Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.