Κοτόπουλο με αρακά στη γάστρα

Λαδερό και πεντανόστιμο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι μας.

1.200 γρ. κοτόπουλο

500 γρ. αρακά

1 φλ. ρύζι

2 καρότα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 pummaro

Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 ½ ποτήρια νερού

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και σοτάρουμε το κοτόπουλο ολόκληρο να το θωρακίσουμε κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5-7 λεπτά ακόμη και βάζουμε σε γάστρα το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παράλληλα βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε  τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον αρακά και το ρύζι ,προσθέτουμε το pummaro, το 1- 1/2 ποτήρι νερό  κι αφού το κοτόπουλο ήδη ψήνεται για περίπου 35-40 λεπτά , αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα στη γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε στον φούρνο να ψηθούν όλα μαζί για τα υπόλοιπα 15-20 λεπτά. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και την κεφαλογραβιέρα, αφήνουμε να τελειώσει το ψήσιμο χωρίς καπάκι, να λιώσει το τυρί κι είναι έτοιμο να σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.