Σοκ στην Ισπανία: Είχαν τον αδελφό τους 20 χρόνια φυλακισμένο σε περιστερώνα

Σε απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες ανακάλυψε η αστυνομία της Σεβίλης, στην Ισπανία, έναν 59χρονο άντρα που κρατούσαν φυλακισμένο τα δύο του αδέλφια! Ο 59χρονος Κάρλος ζούσε σε έναν περιστερώνα, χωρίς οροφή, χωρίς τουαλέτα και νερό και κοιμόταν επάνω σε ένα βρώμικο στρώμα.

Η οικογένεια ζούσε στην συνοικία Dos Hermanos της Σεβίλης και οι γείτονες, που μίλησαν διατηρώντας την ανωνυμία τους, στην εφημερίδα El Pais, δήλωσαν ότι επρόκειτο για έναν φιλήσυχο και άκακο άντρα, που περπατούσε με «περίεργο» τρόπο και πάντα με ένα τσιγάρο στο στόμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων ο 59χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα έπαθε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και ελάμβανε μηνιαία σύνταξη 1.000 ευρώ.

Ο περιστερώνας όπου ζούσε ο άτυχος άντρας

Ενώ οι γείτονες έβλεπαν τον Κάρλος να περιφέρεται στους γύρω δρόμους, πριν είκοσι χρόνια ξαφνικά ο 59χρονος «εξαφανίστηκε». Τα δύο του αδέλφια, ο 76χρονος αδελφός του και η 61χρονη αδελφή του, που είχε την κηδεμονία του άντρα και ελάμβανε και την σύνταξή του, ανέφεραν σε όσους ρωτούσαν ότι ο αδελφός τους βρίσκεται εσώκλειστος σε κλινική.

Πώς όμως η αστυνομία οδηγήθηκε στον Κάρλος; Ένας γείτονας παραπονέθηκε ότι ακούει φασαρίες από «μεθυσμένο» άντρα σε  κατοικία κοντά στην δική του. Όταν η αστυνομία έφθασε στο σημείο συνάντησε τα δύο αδέλφια και ανακάλυψε μια πόρτα κλειδωμένη με λουκέτο. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 76χρονο και την αδελφή του να ξεκλειδώσουν την πόρτα και ανέβηκαν σε μία σκάλα που οδηγούσε στον περιστερώνα.

Σε άθλια κατάσταση ανακάλυψε η αστυνομία τον 59χρονο

Το θέαμα που αντίκρισαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν φρικιαστικό. Ο 59χρονος Κάρλος βρισκόταν γυμνός επάνω σε ένα άθλιο στρώμα ενώ γύρω του υπήρχαν μπουκάλια και κουβάδες για να τα χρησιμοποιεί αντί για τουαλέτα!

Τα δύο αδέλφια συνελήφθησαν ενώ ο Κάρλος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σεβίλης. Ο άτυχος άντρας είναι υποσιτισμένος και έχει προσβληθεί από λοιμώξεις, εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών κάτω από τις οποίες ζούσε, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς δεν είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις από το 1996.

Leave a Reply

Your email address will not be published.