Ο Κοντονής απειλεί με άμεση διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Στα άκρα φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να φτάσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, αν δεν αλλάξει ριζικά η κατάσταση στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι ΠΑΕ δεν αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.
«Είμαστε στο όριο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα διακόψω το πρωτάθλημα. Το κράτος δεν έχει άλλη λύση, αν δεν λυθεί το θέμα της βίας. Το ίδιο το ποδόσφαιρο αυτοκαταστρέφεται, πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την πολιτεία. Τα φαινόμενα βίας δεν θα γίνουν πλέον ανεκτά, δεν θα υπάρχει άλλη ανοχή», τόνισε ο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και πρόσθεσε: «Θέλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ισονομία και το καλό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να δηλητηριάζεται η ελληνική κοινωνία και η νεολαία από φαινόμενα βίας. Και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του».
Σχετικά με την βία εντός των γηπέδων και την βοήθεια των ΠΑΕ προς την Αστυνομία τα λόγια του Κοντονή ήταν τα εξής: «Δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας. Δεν κάνετε τίποτα».
Οι ομάδες, με τη σειρά τους, τους έκαναν παράπονα ότι ο πειθαρχικός κώδικας είναι εξοντωτικός και ο κ. Κοντονής τους απάντησε ότι «αυτό είναι δικό σας θέμα, δεν περνάει από το δικό μου χέρι».
Από τη συνάντηση απείχαν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, αφού αντιδρούν στην απόφαση του υφυπουργού να κλείσει τη θύρα των οργανωμένων οπαδών της ομάδας στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»,επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.