Κοντονής προς ΕΠΟ: Συμμορφωθείτε ή θα υποστείτε τις συνέπειες

Κοντονής προς ΕΠΟ: Συμμορφωθείτε ή θα υποστείτε τις συνέπειες

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών ομάδων που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ από τακτικούς δικαστές. Αυτό ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκαν ο Γιάννης Βρέντζος εκ μέρους του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Αλαφούζος εκ μέρους του Παναθηναϊκού, ο Δημόκριτος Παπαδόπουλος εκ μέρους του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Σπανός εκ μέρους του Ατρόμητου και ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. «Η Πολιτεία καταβάλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων», τόνισε με σαφή τρόπο ο υφυπουργός.

Από εκεί και πέρα, στη συνάντηση διαπιστώθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας -για πρώτη φορά- του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των συστημάτων εποπτείας των γηπέδων. Εκ μέρους της Super League, ο Γιώργος Μποροβήλος έθεσε εκ νέου το αίτημα που έχει υποβληθεί για μια μικρή παράταση (περίπου 15 ημερών), για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super league οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Το αίτημα αντιμετωπίστηκε θετικά από τον υφυπουργό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να τεθεί ξανά ζήτημα νέας παράτασης. Με την ευκαιρία διευκρινίστηκε ότι εντός δύο περίπου μηνών, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα (τουρνικέ).

 

kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.