Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά. Ενημέρωσαν τους εκβιαστές δανειστές αλλά όχι τη Βουλή

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση παραιτήθηκε στα μουλωχτά. Ενημέρωσαν τους εκβιαστές δανειστές αλλά όχι τη Βουλή

Νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος προσήλθε στη Βουλή για να την ενημερώσει για τη Λαϊκή Ενότητα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι η διαδικασία διερευνητικών εντολών άρχισε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί «στα μουλωχτά», μη ενημερώνοντας τη Βουλή και την πρόεδρό της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρασιώπησε την εκκίνηση της διαδικασίας.

Παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιαιτέρως οχληρό» το ότι «για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή».

Από πλευράς του, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε θεσμική του υποχρέωση να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής και υποστήριξε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα», κάνοντας λόγο για «μνημονιακή κατοχή».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως οι θεσμοί δεν είναι τσιφλίκι ή ιδιοκτησία κανενός και ότι η Βουλή δεν ανοιγοκλείνει ή διαλύεται κατά παραγγελία. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν τιμά κανέναν ο «καινοφανής τρόπος τοποθέτησης της Προεδρίας μέσω κύκλων», και υποστήριξε πως οι θεσμοί πρέπει να έχουν ευθύνη και παρρησία να μιλούν ευθέως και ειλικρινώς- ζητώντας να υπάρξει απάντηση από την Προεδρία και την κυβέρνηση για τη στάση τους στο θέμα των διερευνητικών εντολών. Επίσης, δήλωσε ότι θα ζητήσει ενημέρωση της Βουλής για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος, προκειμένου να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της εν λόγω συνάντησης, όπου «ακυρώθηκε το αποτέλεσμα».

Ο κ. Λαφαζάνης από πλευράς του τόνισε ότι η νέα ΚΟ είναι πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία. Δημοκρατία μπορεί να είναι μόνο αντιμνημονιακή δημοκρατία. Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα» είπε ο επικεφαλής της ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας».

Στο μεταξύ, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις νέες δηλώσεις της προέρου της Βουλής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τόνισαν:«ουδέν σχόλιον, διότι από χθες η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ασχολείται με την κ. Κωνσταντοπούλου».

 

 

huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.