Ξύλο και χημικά στους αγρότες στην Κομοτηνή (βίντεο)

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες μπήκαν στο κτίριο της νομαρχίας στην προσπάθεια τους να καταφέρουν να συνομιλήσουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου μετά από μια επεισοδιακή συγκέντρωση με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και καπνογόνων εναντίων τους, τόσο εκτός όσο και εντός του κτιρίου της νομαρχίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από τη νομαρχία και περίμεναν την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού ώστε να μπορέσουν να του μιλήσουν. Όσο περνούσε η ώρα, τόσο χανόταν η ψυχραιμία των διαδηλωτών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο διευθυντής της αστυνομίας τους ενημέρωσε πως μόνο μια μικρή αντιπροσωπεία μπορεί να μπει στο κτίριο και αυτό αποσταθεροποίησε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, κάνοντας τους αγρότες να απαιτήσουν να βγει έξω ο υπουργός. Όταν αυτό δεν έγινε, προσπάθησαν να μπουν δια της βίας στο κτίριο με μια δύναμη της αστυνομίας να τους απωθεί.

Η κατάσταση συνέχισε να είναι έκρυθμη με τους διαδηλωτές να αυξάνονται οπότε η αστυνομία κάλεσε διμοιρίες των ΜΑΤ για ενίσχυση. Η ένταση, παρά την παρουσία των ΜΑΤ συνέχισε να είναι αυξημένη με τους αγρότες να πετούν αυγά και καφέδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με καπνογόνα και χημικά ενάντια στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Μετά από ώρα συμπλοκής, οι αγρότες κατάφεραν να  εισέλθουν στο κτίριο της νομαρχίας, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και εντός αυτού. Εν τέλει, αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό, ο οποίος απαγόρευσε τη δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αγρο…θάλασσα στο Άργος Ορεστικό

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.