Γιατί στέκεται με καλυμμένα τα μάτια και φορώντας μόνο τα εσώρουχα της στο δρόμο; (Video)

Ένα κοινωνικό πείραμα διαφορετικό από τα άλλα πραγματοποίησε σε κεντρική πλατεία του Λονδίνου το κίνημα Liberators International, που προωθεί την «αγάπη και την ανθρωπιά».

Η Jae West ακτιβίστρια μέλος του οργανισμού, έβγαλε τα ρούχα της, έδεσε τα μάτια και στήθηκε στην μέση της Piccadilly Circus τοποθετώντας μπροστά της έναν πίνακα με το μήνυμα του τολμηρού αυτού κοινωνικού πειράματος.

«Στέκομαι μπροστά σε καθέναν από εσάς που αντιμετωπίζει διατροφικές διαταραχές, πρόβλημα βουλιμίας ή πρόβλημα αυτοεκτίμησης όπως εγώ. Για να προωθήσουμε την έννοια της ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση μας ζωγραφίστε μια καρδιά στο σώμα μου με τους μαρκαδόρους που κρατώ» έγραφε ο πίνακας.

Και το εντυπωσιακό είναι πως σιγά σιγά οι περαστικοί αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την εικόνα της ημίγυμνης κοπέλας άρχισαν να ζωγραφίζουν καρδιές στο σώμα της.

peirama

Αρκετά συγκινημένη η Jae δήλωσε: Ξαφνικά μετά από μια στιγμή που μου φάνηκε αιώνας, αισθάνθηκα έναν από τους μαρκαδόρους να «γλιστρά» από το χέρι μου. Η αίσθηση του μαρκαδόρου στο δέρμα μου με πλημμύρισε ευγνωμοσύνη, αγάπη, ζεστασιά και ικανοποίηση, τόσο που ξέσπασα σε κλάματα. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο πρώτος που ζωγράφισε πάνω μου, αλλά είμαι ευγνώμων για τη συμβολή τους».

Οι σύντροφοί της μαγνητοσκοπούσαν όλες τις αντιδράσεις και ανέβασαν το βίντεο στο YouTube.

Η Jae δήλωσε επίσης πως η ιδέα για το συγκεκριμένο κοινωνικό πείραμα της «ξύπνησε» από την ομιλία της Amanda Palmer με τον τίτλο «Η Τέχνη της Ερώτησης», στο πλαίσιο ενός TED.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.