Κλοπή ιατρικών μηχανημάτων και από τα νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας

Κλοπή ιατρικών μηχανημάτων και από τα νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας

Νέα κρούσματα κλοπών ιατρικών μηχανημάτων σημειώθηκαν στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας, μετά από αυτά στο νοσοκομείο του Βόλου και στον Άγιο Σάββα.

Και από το νοσοκομείο της Λαμίας πέρασε η σπείρα που κλέβει πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον 4ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά».
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχουν κλαπεί 4 διαγνωστικά μηχανήματα, δυο κολονοσκόπια, ένα βρογχοσκοπικό και ένα γαστροσκοπικό μηχάνημα. Ειδικά το βρογχοσκόπιο είναι καινούργιο και λειτούργησε πριν από 5 μήνες για πρώτη φορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μια βδομάδα είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα και εργαλεία ενώ χθες το μεσημέρι διαπιστώθηκε ότι κι από το νοσοκομείο του Βόλου είχαν κλαπεί δύο γαστροσκόπια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα ωστόσο αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση για να εντοπιστεί ο ιατρικός εξοπλισμός που λείπει και να υπολογιστεί η αξία του η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πάνω από 100.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν καλή πληροφόρηση και για το σημείο όπου ήταν τα μηχανήματα αλλά και για τους τρόπους πρόσβασης στους χώρους.

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν μηχανήματα και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, χθες το μεσημέρι. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Λάρισας και ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Π. Νάνος, ο οποίος παρέπεμψε για αναλυτικότερες λεπτομέρειες στην επίσημη ανακοίνωση που θα εκδώσει η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος των μηχανημάτων που εκλάπησαν ανέρχεται στις 80 χιλιάδες ευρώ.  Οι διαδοχικές κλοπές σε νοσοκομεία οδηγούν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί οργανωμένου κυκλώματος.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.