Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Καστοριάς επισκέφτηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς. Στο Κέντρο μπορούν να απευθύνονται  γυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οπουδήποτε είδος βίας (συναισθηματική, λεκτική, κοινωνική, οικονομική, σεξουαλική), γυναίκες θύματα πορνείας και trafficking και μπορούν να έχουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Οι συνεχιζόμενες κρίσεις, οι εδραιωμένες παραδοσιακές, πατριαρχικές αντιλήψεις, η χαμηλή αυτοεκτίμηση εντείνουν το φαινόμενο της έμφυλης βίας και εμείς ως πολιτικοί φορείς, αλλά και ως πολίτες ατομικά οφείλουμε να θωρακίσουμε την Ισότητα, να προασπίσουμε τα ατομικά δικαιώματα των γυναικών και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η απόρριψη των έμφυλων στερεοτύπων και η υιοθέτηση νέων κοινωνικών ρόλων και συμπεριφορών αποτελεί καίρια παρέμβαση στο επίπεδο των αντιλήψεων που τροφοδοτούν την ανισότητα. Η εκπαίδευση, η οποία αποτελεί το ισχυρό θεσμικό αντίβαρο απέναντι στην ανισότητα, η συνεργασία με τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα ΜΜΕ για δράσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης των γυναικών σε επίπεδο κοινωνίας αποτελούν σημαντικές ψηφίδες για την επίτευξη της ισότητας.

 

Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησε στον αγώνα των γυναικών για Ισότητα και Ισονομία, άλλαξε το οικογενειακό Δίκαιο και ήρε απαράδεκτες ποινές και κυρώσεις, ίδρυσε φορείς και Γραμματεία προς την κατεύθυνση αυτή. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα συγκαταλέγονται σε μια σειρά παρεμβάσεων που κάναμε ώστε να πετύχουμε όλοι και όλες μαζί να ζούμε σε μια Κοινωνία και μια Δημοκρατία που σέβεται όλους και όλες μας και μας επιτρέπει να ζούμε με ασφάλεια και αλληλεγγύη, να  αναπτυσσόμαστε και να ευημερούμε.

Η Γραμματέας

Βάσω Μαλέα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.