«Κλειδώνει» η ημερομηνία των εκλογών

Η 20ή Σεπτεμβρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών.

Με βάση το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών εντολών, είναι υποχρεωμένος να κάνει κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων και στην συνέχεια να να συγκαλέσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών -στο οποίο θα συμμετέχει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής-, σε μία τελευταία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένο ότι οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ έχουν ήδη δηλώσει πως δεν σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση συνασπισμού, ο κ. Παυλόπουλος, προσανατολίζεται να μη συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεις εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους και να επιβεβαιώσει εκ νέου τις αρνήσεις των τριών κομμάτων να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση.

Έτσι, εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ ή την Παρασκευή το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα καλέσει την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, για να ορκιστεί ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να αναλάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα διαλυθεί η Βουλή και θα ακολουθήσει η προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

 

naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.