Κουτσούμπας: Μόνη εναλλακτική το ΚΚΕ

Αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με τις προηγούμενες, ο λαός πλέον τους δοκίμασε όλους και τώρα μπορεί να κάνει το βήμα που δεν έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενισχύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο το ΚΚΕ, ανάφερε ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με λυδία λίθο την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, τόνισε. Για άλλη μια φορά δε, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ).
Στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε με την λέξη «έλεος» τα όσα μετέδωσε ρεπορτάζ από τα τεκταινόμενα στην Βουλή, όπου, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, «υπάρχουν τόσα προβλήματα και ασχολούνται με το ποιο γραφείο θα κατοχυρώσουν για μετά τις εκλογές…»
Ερωτηθείς γιατί δεν φαίνεται να ακολουθούν οι πολίτες το ΚΚΕ, αφού υπενθύμισε τα μεγάλα ποσοστά που συγκέντρωναν, παλαιότερα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, φθάνοντας αθροιστικά και στο 80% του εκλογικού σώματος, προσέθεσε ότι αυτό που φαίνεται εφικτό προεκλογικά -και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα- δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τον λαό.
«Ο ψηφοφόρος, πρέπει να στηρίξει στην κάλπη αυτόν που θεωρεί ότι καταθέτει πρόταση που ανοίγει δρόμο» για πραγματική φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, προσέθεσε.
Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι ο λαός έχει πείρα από τους αγώνες που διαχρονικά δίνει το ΚΚΕ και ανέφερε ότι η στάση του κόμματος για μη συμμετοχή σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης συναντά την επιβράβευση των πολιτών, οι οποίοι πλέον έζησαν «όσους καλλιέργησαν ψεύτικες ελπίδες».
Τόνισε ότι η μόνη εναλλακτική και υπέρ του λαού πρόταση κατατίθεται από το ΚΚΕ, με λυδία λίθο την αναγκαιότητα κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής με λαϊκή εξουσία, προκειμένου να οργανωθεί προγραμματισμένα η οικονομική ανάπτυξη, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα, καθώς η ιδιοκτησία του παραγόμενου πλούτου και ταυτόχρονα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται στα χέρια της αστικής τάξης.
Στην παρατήρηση ότι η πρόταση του ΚΚΕ προσομοιάζει με εκείνη της «Λαϊκής Ενότητας», είπε ότι συμβαίνει να υπάρχει σύμπτωση σε κάποια συνθήματα με πολλά κόμματα, «όλοι μιλούν για βαρύ μνημόνιο» κρύβοντας την πραγματική αντίθεση.
Σημείωσε δε ότι η ΛΑΕ δημιουργήθηκε όταν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είδαν ότι δεν μπαίνουν στις λίστες και προσέθεσε ότι αυτό που προτείνει είναι η προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία οδήγησε εκεί που οδήγησε «όχι λόγω της ανικανότητας του Τσίπρα, ή γιατί δεν είχαν σχέδιο, που μπορεί και να μην είχαν, αλλά κυρίως διότι από την αρχή ήταν γεμάτη αντιφάσεις».
Η ανάλυσή τους για την ελληνική κοινωνία και η διέξοδος που προτείνουν «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μνημόνιο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τους εκλογικούς στόχους του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε τόσο πιο δυνατή να είναι η λαϊκή αντιπολίτευση στη σκληρά πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει ο λαός μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.