Κυριάκος σε Τσίπρα: Παραιτηθείτε, πάμε σε εκλογές!

Κυριάκος σε Τσίπρα: Παραιτηθείτε, πάμε σε εκλογές!

«Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο, κύριε Τσίπρα. Φύγετε». Με αυτό το σύνθημα, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την ώρα της διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα και το στίγμα της πολιτικής του επίθεσης κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Απευθυνόμενος, άλλωστε, στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, από την έναρξη κιόλας της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη ακριβώς αυτό που έγραψε στο Twitter, καλώντας τον κ. Τσίπρα να φύγει και να παραιτηθεί, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, «αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από τη διαδικασία απομάκρυνσής σας. Εδώ που φτάσαμε έχετε μια επιλογή» είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, για να συνεχίσει: «Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα σε πλήρη καταστροφή. Οδηγήσατε τη χώρα σε εκλογές τρεις φορές μόνο για την εξυπηρέτηση κομματικών ζητημάτων. Τώρα όμως υπάρχει λόγος: η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο. Ας δώσει τη λύση ο λαός… Το πάθος σας βέβαια για την εξουσία θα σας οδηγήσει να κάνετε τα πάντα για  την καρέκλα. Σε λίγο όμως θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός και μόνο τότε θα ενωθούμε οι Έλληνες και θα ξανάρθει η ελπίδα».
Μεταξύ των πιο αιχμηρών αναφορών του κ. Μητσοτάκη ήταν και οι εξής:
– Δεν την αντέχετε την αλήθεια, γιατί είστε ο πρωθυπουργός που έχει πει τα περισσότερα ψέματα από τη Μεταπολίτευση και μετά.
– Τη μια παριστάνετε τον αριστερό και την άλλη φωτογραφίζεστε με την κυρία Γεννηματα και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Στην άκρη, βέβαια, γιατί είστε της προσκολλήσεως. Την επόμενη φορά είστε ικανός να φωτογραφηθείτε και με το Λαϊκό Κόμμα.
– Ο δήθεν ανθρωπισμός σας βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης
– Γιατί ντροπιάζετε την Ελλάδα με αυτές τις εικόνες;
– Δεν ξέρω αν θα κάνετε μετανάστες-επενδυτές, αλλά με τις ανοησίες σας θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες.
– Είδαμε την κόντρα Καμμένου – Μουζάλα, που σήμερα τους βλέπω μαζί στις υπουργικές καρέκλες. Αυτό λέγετε αυτοεξευτελισμός.
– Πάει πολύ τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που έχετε υιοθετήσει να μας κουνούν το δάχτυλο.
– Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γάτας (σ.σ. των Ιμαλαΐων) κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Το ερώτημα είναι ένα: γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται με το βαρόνο της διαπλοκής; Γιατί τέσσερις συναντήσεις; Τι να πείτε; Ένα υπερήφανο «όχι», όπως αυτό του δημοψηφίσματος, που έγινε «ναι»;
– Εσείς, το παιδί του νεοαυριανισμού, να μιλάτε για διαπλοκή;
– Η κυβέρνηση έχει γίνει εθνικά επικίνδυνη. Η χώρα δεν αναγνωρίζεται.
«Είστε κατηγορούμενος σήμερα, όχι κατήγορος»

Ο κ. Μητσοτάκης «επέστρεψε το γάντι» στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι στη σημερινή συζήτηση δεν είναι «κατήγορος», αλλά «κατηγορούμενος» για τις ψεύτικες υποσχέσεις και τη ματαίωση της προσδοκίας όσων των εμπιστεύτηκαν.

«Δεν είστε κατήγορος σε αυτή τη συζήτηση, αλλά κατηγορούμενος για τα περισσότερα ψέματα που έχει πει πρωθυπουργός. Γιατί παραλάβατε κράτος και παραδίδετε χώρα υπό διάλυση. Χώρα ανομίας και περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε, για να προσθέσει: «Σήμερα παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε. Όμως κάνετε την κατάσταση χειρότερη, γιατί προδώσατε τις ελπίδες όσων σας πίστεψαν. Ολοι αυτοί βιώνουν τη χειρότερη εκδοχή μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Είστε ο μοναδικός υπεύθυνος για την τραγική σημερινή κατάσταση» .

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τη σημερινή συζήτηση επιχειρεί να μεταθέσει την ατζέντα του πολιτικού λόγου». Χρησιμοποίησε μάλιστα σκίτσο του Αρκά, για να πει: «Δείχνετε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο την ώρα που παίρνετε το πορτοφόλι από την τσέπη των Ελλήνων. Θέλετε να συζητάμε για τη διαπλοκή, για να μην συζητάμε για την ανεργία, τη φτωχοποίηση, την υπερφορολόγηση. Θελετε να κατασκευάζετε εχθρούς για να υποκρύψετε τη συλλογική κατάθλιψη που έχετε προκαλέσει. Δεν την αντέχετε την αλήθεια, γιατί είστε πρωθυπουργός που έχει πει τα περισσότερα ψέματα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Το μόνο που σας απασχολεί είναι πώς θα μείνετε στην εξουσία».

Συνέχισε τις προσωπικές επιθέσεις στον κ. Τσίπρα, λέγοντας: «Τη μια παριστάνει τον αριστερό και την άλλη φωτογραφίζεται με την κυρία Γεννηματά και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Στην άκρη, βέβαια, γιατί είναι της προσκολλήσεως. Την επόμενη φορά είναι ικανός να φωτογραφηθεί και με το Λαϊκό Κόμμα».

Αναφορικά με το προσφυγικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η πολιτική της οδήγησε σε κλειστά σύνορα στον Βορρά και ορθάνοιχτα στα ανατολικά. «Το κράτος ανύπαρκτο, αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών» υποστήριξε, για να συνεχίσει: «Πήγα στην Ειδομένη και είμαι συγκλονισμένος με όσα είδα. Πηγαίνετε και εσείς να δείτε τι έκανε η πολιτική σας. Ο δήθεν ανθρωπισμός σας βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης. Γιατί ντροπιάζετε την Ελλάδα με αυτές τις εικόνες; Γιατί και σήμερα επιτρέπετε να μετατραπεί ο Πειραιάς σε νέα Ειδομένη;».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Μάρδα: «Γιατί επιτρέπετε σε υπουργούς σας να κάνουν γελοίες δηλώσεις περι προσφύγων επενδυτών που διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό; Δεν ξέρω αν θα κάνετε μετανάστες επενδυτές, αλλά με τις ανοησίες σας θα κάνετε όλους τους επενδυτές μετανάστες».

Για τη διαπραγμάτευση είπε: «Οι κόκκινες γραμμές σας ξεθωριάζουν, αλλά η αξιολόγηση δεν κλείνει και ετοιμάζετε πρωτοφανή φοροκαταιγίδα. Μέσα στο τόσα ψέματά σας, υπήρξε και ένας που είπε την αλήθεια: τα άσχημα τελείωσαν, τα χειρότερα έρχονται. Μόνο που η κοινωνία δεν αντέχει την ανεπάρκειά σας».

Υποστήριξε ότι η μόνη συγκολλητική ουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η «νομή της εξουσίας» για να προσθέσει: «Το είδαμε με την κόντρα Καμμένου-Μουζάλα, που σήμερα τους βλέπω μαζί στις υπουργικές καρέκλες. Αυτό λέγεται αυτοεξευτελισμός, που για εσάς είναι λέξη άγνωστη».

Συνέχισε, λέγοντας ότι τελευταίο καταφύγιο για την κυβέρνηση είναι η σαπουνόπερα περί διαφθοράς. «Είστε κυβέρνηση υπο κατάρρευση και θέλετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Για να ξεφύγετε από τη λάσπη της Ειδομένης πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα της διαπλοκής. Βρίσκεστε σε ολισθηρό δρόμο»

«Είστε μηχανισμός άσκησης ψυχολογικής βίας για τους αντιπάλους σας. Δεν μας τρομοκρατείτε. Δεν σας φοβόμαστε, όσα εξώφυλλα χρεοκοπημένων εντύπων και αν παραγγείλετε» σημείωσε, για να συνεχίσει: «Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή για τη θεσμική θωράκιση. Η παράταξη έχει δώσει διαχρονικούς αγώνες για τη διαπλοκή. Ο Μητσοτάκης έφερε τον όρο διαπλοκής. Το θυμάστε ή ήσασταν απασχολημένος με καταλήψεις;».

Στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ότι «σταθεροποίησε τη χώρα και στο τέλος βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Πρόσθεσε για τον κ. Τσίπρα: «Εσάς δεν σας βάρυνε τίποτε, αλλά μέσα σε ένα χρόνο υιοθετήσατε όλες τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Συμβολίζετε την ήττα της χώρας, που σήμερα είναι σκιά του εαυτού της και έχετε το θράσος να μας ζητάτε σήμερα τα ρέστα; Πάει πολύ τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου, που έχετε υιοθετήσει, να μας κουνούν το δάχτυλο».

«Δεν εκβιαζόμαστε και μαθήματα αξιοπρέπειας και εντιμότητας στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή εσείς δεν μπορείτε να δώσετε» πρόσθεσε, για να συνεχίσει: «Δεν είστε αξιακά απέναντι στη διαπλοκή. Χτίζετε τη δική σας διαπλοκή»… «Αναμασάτε την καραμέλα ότι σας πολεμά το μιντιακό κατεστημένο, αλλά οι μισοί υπουργοί σας ήταν σταρ των πρωινών εκπομπών».

Για συναντήσεις με Ψυχάρη

«Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γάτας κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Το ερώτημα είναι ένα: γιατί ο πολέμιος της διαπλοκής συναντιέται με το βαρόνο της διαπλοκής; Γιατί τέσσερις συναντήσεις; Τι να πείτε; Ένα υπερήφανο “όχι”, όπως αυτό του δημοψηφίσματος, που έγινε “ναι”;» είπε, για να προσθέσει: «Δεν με νοιάζει τι δώσατε και τι πήρατε, αλλά το ό,τι μπήκατε σε μυστικά παζάρια… Δεν ξεχνώ το κόκκινο πρωτοσέλιδο των “Νέων” και το δεύτερο πρωτοσέλιδο “εποχή Τσίπρα”. Δεν τα βλέπω αυτά ως εχθρικά απέναντί σας. Άκουσα ότι θέλετε να ελέγξετε τα δάνεια των ΜΜΕ. Μπράβο, μαζί σας και εγώ… Μια ερώτηση: το μεγαλύτερο κανόνι, το Alter, θα το ελέγξετε; Οι τράπεζες έχασαν 400 εκατ. ευρώ και εκκρεμεί υπόθεση εικονικών τιμολογίων. Δεν φαντάζομαι ότι ο εκδότης που σήμερα μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου να αποφύγει τον έλεγχο; Ξέρουμε τι ανταλλάγματα παίζονται. Εσείς, το παιδί του νεοαυριανισμού, να μιλάτε για ανταλλάγματα;».

«Η ψευτοαριστερά της μετριότητας δεν έχει δικαίωμα να μιλά για ηθικό πλεονέκτημα» συμπλήρωσε, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση: «Μιλήσατε για λίστες που δεν έχετε κάνει τίποτα για την αξιοποίησή τους… Σας προτείνω και ορισμένες λίστες ακόμα: φίλων και συγγενών, που θα την ονομάσω λίστα Καρανίκα… Ασχοληθείτε με αυτές, αντί να λασπώνετε αντιπάλους σας».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει την Δικαιοσύνη υπό πρωτοφανή ασφυκτική παρακολούθηση.

Αναφορικά με την υπόθεση Μαυρίκου, υπενθύμισε ότι η η ΕΡΤ πρόσφατα υπέγραψε συνεργασία με τον συγκεκριμένο εκδότη.

«Στέλνω ξεκάθαρο μήνυμα: αφήστε τους δικαστές να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Καλώ τους δικαστές να μην φοβούνται και να καταγγέλλουν παρεμβάσεις. Όσοι παίζουν παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι έτοιμος να στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αντιμετωπιση της διαφθοράς, υπενθυμίζοντας ότι η εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ δεν υποστηρίχθηκε από τα ΜΜΕ.

«Αν υπάρχει στοιχειώδες ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της διαπλοκής, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία μέτρα: συνταγματική αναθεώρηση με αλλαγή αρ. 86 περί ευθύνης υπουργών. Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αποσύρετε το ζήτημα του τρόπου χορήγησης τηλεοπτικών αδειών. Επιστρέψετε την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ. Οι τέσσερις άδειες εκτρέφουν τη νέα διαπλοκή. Οι πολλές ενισχύουν την πολυφωνία».

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.