Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα

Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt Air που προσγειώθηκε στη Λάρνακα

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην Κύπρο για αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Το αεροσκάφος είναι ένα Airbus 320 των αιγυπτιακών αερογραμμών (Egypt Air) και προσγειώθηκε στις 8:46 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια-Κάιρο και είχε απογειωθεί από την Αλεξάνδρεια στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύγχυση επικρατεί με τον αριθμό των επιβατών καθώς νεώτερες πληροφορίες θέλουν τους επιβάτες να είναι 55 με 7μελες πλήρωμα ενώ νωρίτερα πληροφορίες μιλούσαν για 81 επιβάτες.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης οι πιλότοι του αεροσκάφους επικοινώνησαν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζητώντας τους να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Λάρνακας εξαιτίας της αεροπειρατείας.

Αν και αστυνομικές πηγές ανέφεραν αρχικά στο protothema.gr πως υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για το υπήρχαν αεροπειρατές επί του αεροσκάφους ή αν επρόκειτο για απειλή τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού, εκπρόσωπος της εταιρείας που μίλησε στο Bloomberg επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αεροπειρατεία.

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για προληπτικούς λόγους στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν φτάσει ασθενοφόρα ενώ δεν υπάρχει ακόμα έξοδος κανενός επιβάτη από το αεροσκάφος ούτε επικοινωνία με τους αεροπειρατές.

Πληροφορίες φέρουν, επίσης, τους αεροπειρατές να προτίθενται να αφήσουν γυναίκες και παιδιά Αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.