“Πρωτοβουλία των Αγροτών”: Kινητοποιήσεις από την Πέμπτη

Οι εξελίξεις φαίνεται ότι τρέχουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα απ ότι αρχικά υπολογίζαμε. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι πολύ γρήγορα θα πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση των κινητοποιήσεων τις οποίες και ομόφωνα αποφασίσαμε στην προχθεσινή συνάντηση των συλλόγων της Πρωτοβουλίας στην Αθήνα.
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την έναρξη τους την ερχόμενη Πέμπτη 22/10/2015 Το διεκδικητικό μας πλάισιο θα πρέπει να κινηθεί στον άξονα ΑΓΡΟΤΗΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Παλεύουμε λοιπόν και διεκδικούμε σε ότι αφορά :

1 . ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ «ΑΓΡΟΤΗΣ» : κατοχύρωση του επαγγέλματος, ταυτότητα αγρότη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία . Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε «επιτηδευματίες» ή «ελεύθεροι επαγγελματίες»

2. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Παραμονή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στον συντελεστή του 13% προσμετρώντας στον υπολογισμό του κόστους παραγωγής όλες τις δαπάνες και τις αποσβέσεις που ισχύουν στα Ευρωπαικά και διεθνή οικονομικά και λογιστικά πρότυπα.( αποσβέσεις του φυτικού, ζωικού και παγίου κεφαλαίου, τα τεκμαρτά ενοίκια του εδάφους, τους τόκους των ιδίων κεφαλαίων.) Αφορολόγητο της προσωπικής και της Οικογενειακής Εργασίας του Αγρότη. Όχι στη φορολόγηση αποζημιώσεων. Όχι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Όχι στην απαράδεκτη φορολόγηση με τεκμήρια διαβίωσης στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένο εισόδημα ή και καθόλου.

3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές . Εξυγίανση του ΟΓΑ και απαλλαγή του από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις, την αναδιάρθρωσή του (μέσα από μια σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη) ώστε άμεσα να καταστεί ένας υγιής ασφαλιστικός Οργανισμός χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για τον αγρότη – ασφαλισμένο.

4. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Άμεσα να προχωρήσουμε στην Αγροτική Μεταρρύθμιση και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση λαμβάνοντας σοβαρή μέριμνα για το κόστος παραγωγής, την χρηματοδότηση του, την διαφοροποίηση της φορολογίας των 100% συνεταιριζόμενων αγροτών, το λαθρεμπόριο ( μαύρη πώληση αγροτικών προϊόντων ), τα κόκκινα δάνεια, και μια σειρά αλλά θέματα που δημιουργούν τεράστια ζητήματα επιβίωσης και ανάπτυξης του κλάδου.

Συναδελφικά

Για την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Θοδωρής Παπακωνσταντίνου

Leave a Reply

Your email address will not be published.