Κίνα: Εντολή αποχώρησης στους διασώστες του Σετσουάν – Φόβος νέας κατολίσθησης

Κίνα: Εντολή αποχώρησης στους διασώστες του Σετσουάν – Φόβος νέας κατολίσθησης

Οι διασώστες που προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγνοούμενους από την κατολίσθηση που προκλήθηκε στην επαρχία Σετσουάν, διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου μιας δεύτερης κατολίσθησης, σήμερα το πρωί.

Η εκκένωση της περιοχής διατάχθηκε μετά από σχετικό εύρημα προειδοποίησης σε ραντάρ που επιτηρεί την γεωλογία της περιοχής.

Στο μεταξύ η αγανάκτηση μεγαλώνει ανάμεσα στα μέλη  των οικογενειών των αγνοουμένων. Αρκετοί είναι αυτοί που παραπονούνται για την έλλειψη πληροφόρησης, καθώς ρωτούν γιατί δεν μετακινήθηκαν από την περιοχή, που έχει γεωλογικά χαρακτηριστικά που διευκολύνουν τις κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι αγνοούνται, ενώ έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δέκα ανθρώπων από την κατολίσθηση που έγινε στο χωριό Σίνμο, στα ορεινά της επαρχίας Σετσουάν, την αυγή του Σαββάτου.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει στείλει στην περιοχή περίπου 3.000 διασώστες και κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ το Πεκίνο έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει οτιδήποτε δυνατό για τον εντοπισμό επιζώντων. Η πρόσβαση στην περιοχή της κατολίσθησης έχει απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας.

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.