Μποϊκοτάζ στις ταινίες του Ταραντίνο ζητά η Αστυνομία της Νέας Υόρκης!

Ο Quentin Tarantino το προηγούμενο Σάββατο συμμετείχε σε μια πορεία διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη κατά της αστυνομικής βίας και της υπέρβασης εξουσίας από μεριάς τους, ενώνοντας τη φωνή του με 300 περίπου διαδηλωτές.   « Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου κι αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με συνείδηση και αν πιστεύεις ότι συμβαίνει ένας φόνος τότε θα πρέπει να ξεσηκωθείς και να επαναστατήσεις. Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι από την πλευρά των δολοφονηθέντων» σχολίασε ο Tarantino, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ομάδας RiseUpOctober, για απόδοση δικαιοσύνης σε ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί άδικα από πυρά των οργάνων της τάξης.
Η παρουσία όμως του Tarantino σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του, φαίνεται πως εξόργισαν το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, που σε ανακοίνωσή του καλεί όλους να μποϊκοτάρουν τις ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη.   «Δεν εκπλησσόμαστε που κάποιος που έχει χτίσει την καριέρα του δοξάζοντας το έγκλημα και τη βία, μισεί τους αστυνομικούς» ο Patrick Lynch, πρόεδρος της Patrolman’s Benevolent Association, μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις εκπροσώπησης των αστυνομικών της Ν.Υόρκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Tarantino «υπερασπιστή της διαφθοράς».
«Οι αστυνομικοί που ο Ταραντίνο αποκαλεί “δολοφόνους” δεν ζουν σε κάποια ταινία του ή στην κινηματογραφική του φαντασία. Ρισκάρουν και σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζουν τις ζωές τους για να προστατεύουν τις κοινότητες από το πραγματικό έγκλημα και την καταστροφή. Ηρθε η ώρα να δώσουμε ένα μάθημα στον κύριο Ταραντίνο που ήρθε στη Νέα Υόρκη για να λανσάρει το ”Cop Fiction” του. Να μποϊκοτάρουμε την ταινία του…» συμπληρώνει.       Να σημειωθεί πως συγκεκριμένη διαδήλωση έρχεται σε μια ταραγμένη περίοδο για την πόλη, καθώς λίγες μόλις μέρες πριν ένας Νεοϋορκέζος αστυνομικός σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος από τα πυρά ενός μοτοσικλετιστή κατά τη διάρκεια καταδίωξης του.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.