Αυτά είναι τα νέα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Αυτά είναι τα νέα Χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά

Τίτλοι για μικρά παιδιά για έυκολα και εκπαιδευτικά δώρα στις γιορτές που έρχονται

Τα παιδιά που διαβάζουν, γίνονται ενήλικες που σκέφτονται, λέει ένα ρητό. Και τι ωραιότερο από ένα βιβλίο για να κάνουμε ένα παιδί να χαρεί δημιουργικά τον ελεύθερο του χρόνο και να αναπτύξει την φαντασία του.
Δείτε παρακάτω μερικούς τίτλους που βγαίνουν σε λίγες ημέρες λόγω εορτών


Η γέννηση του Χριστού

Ο βραβευμένος συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς έχει επιμεληθεί το κείμενο ώστε να είναι σύγχρονο και κατανοητό στα παιδιά και η Ναταλία Καπατσούλια έχει εικονογραφήσει τα βιβλία με μοντέρνο ύφος, αλλά και με σεβασμό στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση. Στο νέο βιβλίο της σειράς, η Γέννηση του Χριστού είναι δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού.


Ο Αη-Βασίλης έβαλε μπουγάδα

Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα… Κι έμεινε χωρίς ρούχα!
Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε. Τι θα κάνει τώρα;
Ποιος θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;
Ένα διασκεδαστικό παραμύθι για τον αγαπημένο μας άγιο της Πρωτοχρονιάς!


Δωροβροχή

Τι θα συμβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα; Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου; Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα για τον εαυτό του; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν; Ένα συγκινητικό βιβλίο για την πραγματική αξία των Χριστουγέννων.


Τα Χριστούγεννα του Λύκου Ζαχαρία

Ήρθε η ώρα να μάθουμε πως θα περάσει τα Χριστούγεννα ο πιο γλυκός, τρυφερός, ανατρεπτικός λύκος… ο Ζαχαρίας! Στον λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου, μα καθόλου τα Χριστούγεννα! Θέλει να παίξει χιονοπόλεμο αλλά όλοι είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών κι έτσι τριγυρίζει μουτρωμένος! Με την βοήθεια των φίλων του και μιας υπέροχης έκπληξης όμως, θα καταφέρει να μπει και αυτός στο γιορτινό κλίμα… Η υπέροχη εικονογράφηση της νέας περιπέτειας του λύκου Ζαχαρία αναδεικνύει τη μαγεία και το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων!


O άτλαντας του διαστήματος

Ο υπέροχος πλανήτης μας είναι γεμάτος εντυπωσιακά κτίρια, εξωτικά ζώα και πανέμορφα τοπία. Ανήκει σε ένα μεγάλο σύστημα, αυτό των πλανητών, που αποτελούν το διάστημα. Ένα καταπληκτικό βιβλίο για να γνωρίσεις τον κόσμο με τρόπο παραστατικό και ψυχαγωγικό!


Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα

Ήταν κάποτε μια αρκούδα τόσο γεμάτη αγάπη και χαρά για τη ζωή που, όποτε συναντούσε κάποιο άλλο ζωντανό πλάσμα ενώ έκανε τη βόλτα της στο δάσος, το αγκάλιαζε. Η αρκούδα περνούσε τις μέρες της εξερευνώντας το δάσος, ξαφνιάζοντας νέους φίλους και γνωριμίες με τις μεγάλες της αγκαλιές. Μέχρι που μια μέρα, ο δρόμος την έφερε μπροστά σ’ έναν κυνηγό που βαστούσε ένα τσεκούρι. Και ξαφνικά, η αρκούδα έχασε την όρεξή της για αγκαλιές… Ο Nicholas Oldland, μέσα από αυτόν τον ανάλαφρο σύγχρονο μύθο, με την αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια, εικονογραφεί τη θαυμαστή δύναμη της αγκαλιάς. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος. Ο Αρκτούρος πέτυχε να μην υπάρχουν στη χώρα μας αρκούδες χορεύτριες, αιχμάλωτες αλλά και τσίρκα με άγρια ζώα. Ακόμη, λειτουργεί το Εθνικό Μητρώο Αρκούδας στο οποίο καταγράφονται όλες οι αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση αλλά και την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για να βοηθάει τις αρκούδες και να ενημερώνει τους ανθρώπους να ζουν αρμονικά με την άγρια ζωή στις ορεινές περιοχές.


Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη

Τι µπορούµε να κάνουµε για να γίνει ο πλανήτης µας πιο πράσινος, πιο υγιεινός και πιο ασφαλής; Ένα υπέροχο βιβλίο µε πληροφορίες για την ανακύκλωση, για την προστασία των δασών, των ποταµών και της ατµόσφαιρας, για την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, για την εξοικονόµηση ενέργειας και πολλά άλλα. Το Πράσινο Παιχνίδι που περιλαµβάνεται διασκεδάζει τα παιδιά ενισχύοντας το οικολογικό µήνυµα του βιβλίου. Ένα πρωτότυπο βιβλίο µε παραθυράκια και κατασκευές, που θα βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει πως όλοι µπορούµε και χρειάζεται να βοηθήσουµε για να αποφύγουµε την καταστροφή του περιβάλλοντος, την υπερθέρµανση του πλανήτη, τις δραµατικές αλλαγές του κλίµατος, κάνοντας µικρές αλλαγές στο σπίτι µας, στη συµπεριφορά µας, στον τρόπο που ψωνίζουµε ή µετακινούµαστε.


Πες μου καφέ αρκούδα τι βλέπεις;

Σε αυτό το βιβλίο ο αφηγητής με έμμετρο επαναληπτικό λόγο ρωτά διάφορα ζώα τι βλέπουν… Ο μικρός αναγνώστης μέσα από την επανάληψη μπορεί να συμμετέχει και να μαντεύει τις επόμενες γραμμές. Μια καφέ αρκούδα βλέπει ένα κόκκινο πουλί, εκείνο μια πάπια κίτρινη… ένα μπλε άλογο, ένας πράσινος βάτραχος, μια μωβ γάτα. Η ομοιοκαταληξία και η επανάληψη βοηθά τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να αφομοιώνουν καλύτερα τα διάφορα χρώματα και τα ζώα. Το βιβλίο ξεχειλίζει από χρώματα και η πλούσια εικονογράφηση του Εric Carle για άλλη μια φορά θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Αυτό που κάνει τα βιβλία του Eric Carle τόσο ιδιαίτερα από αισθητικής άποψης, είναι ο μοναδικός τρόπος που δημιουργεί τις εικόνες του, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτά χαρτιά που ζωγραφίζει στο χέρι. Στη συνέχεια κόβοντας ή σκίζοντας τα χαρτιά αυτά δημιουργεί σχήματα ή μοτίβα τα οποία κολλάει πάνω σε μεγάλες επιφάνειες. Αυτό προσδίδει στα έργα μια διαφάνεια που τα κάνει να μοιάζουν με χρωματιστό γυαλί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.