Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά (και) των Ελλήνων είναι τα μακαρόνια με κιμά, γνωστότερο ως spaghetti bolognaise. Ωστόσο, σύμφωνα με γνωστό Ιταλό σεφ, συνήθως όταν φτιάχνουμε τη σάλτσα, κάνουμε λάθος.
Ο 79χρονος σεφ Αντόνιο Καρλούτσιο, ο οποίος έχει ανοίξει αλυσίδα εστιατορίων στη Βρετανία δίνει την «απόλυτη» συνταγή για τα μακαρόνια με κιμά και, όντως, έχει διαφορές από τις συνταγές που συνήθως ακολουθούμε.
Πρωτίστως, ο Καρλούτσιο τονίζει ότι χρησιμοποιούμε ταλιατέλες και όχι σπαγγέτι.
Όσον αφορά δε στη σάλτσα, ο μετρ είναι σαφέστατος:
«Όταν μιλάμε για ιταλική κουζίνα, αρχίζουμε να βάζουμε στα φαγητά μας ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο, και αυτό δεν είναι σωστό.
Αυτά είναι τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιούμε: λάδι, κρεμμύδι, δύο είδη κιμά -μοσχάρι και χοιρινό. Αυτό το τσιγαρίζουμε μετά βάζουμε ντομάτες, μετά λίγο κρασί, πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε για τρεις ώρες.
Αυτά είναι και τίποτε άλλο. Τρίβουμε και παρμεζάνα από πάνω και τέλος».
Πηγή: http://www.topontiki.gr/