Κεν Λόουτς: Δυστυχώς η ελληνική Αριστερά συνετρίβη – Οι Έλληνες τιμωρήθηκαν για την ανεξάρτητη σκέψη τους

Ο Κεν Λόουτς βρέθηκε στις Κάνες για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία, «I, Daniel Blake» γράφει σε σχετικό άρθρο η Εφημερίδα των Συντακτών. Είναι η ιστορία δύο διαφορετικών ανθρώπων, του Νταν και της Κέιτι, που βρίσκονται στο έλεος του συστήματος, δυο πολιτών που βρίσκουν τη ζωή τους να συντρίβεται από τη γραφειοκρατία και την αδιαφορία των Αρχών.

Μιλώντας με τον Λόουτς, τον παραδοσιακά αριστερό εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού σινεμά, η συζήτηση ήρθε και στα ελληνικά πράγματα. «Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν ότι ο ευρωπαϊκός σοσιαλισμός προδίδεται από την πραγματικότητα,» εξήγησε.

Εξαρτάται τι εννοούν ως πραγματικότητα. Αν εννοούν τον θρίαμβο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, που παράγει τη φτώχεια και την απελπισία, θα αμφισβητούσα κατά πόσον είναι αναπόφευκτο το αποτέλεσμα. Αν είναι όντως αναπόφευκτο, τότε ζούμε το τέλος του κόσμου. Οι άνθρωποι που βρίσκονται τώρα στις θέσεις εξουσίας -τους οποίους αποκαλούμε “πραγματικότητα”- είναι οι θανατηφόροι εχθροί μας, αν θέλουμε να ζήσουμε και να ζήσουν και τα εγγόνια μας. Οπότε το ζήτημα είναι πώς αντεπιτίθεσαι.

Ο λαός της Ελλάδας αποφάσισε να αντεπιτεθεί, οι άρχοντες στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο είπαν “θα εξασφαλίσουμε ότι θα τιμωρηθείτε για την ανεξάρτητη σκέψη σας”. Και δυστυχώς η ελληνική Αριστερά συνετρίβη. Δεν υποστηρίχτηκε από την υπόλοιπη ευρωπαϊκή Αριστερά, δεν ήταν αρκετά δυνατή, δεν είχε αρκετά ισχυρές αρχές κι αφέθηκε.

Πολιτικός ήταν και ο λόγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος βρέθηκε στις Κάνες ως πρωταγωνιστής του «Money Monster» της Τζόντι Φόστερ. «Δεν θα βγει ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε.

«Κι αυτό γιατί δεν θα αφήσουμε τον φόβο να πάρει τα ηνία της χώρας μας. Δεν θα φοβόμαστε τους μουσουλμάνους, δεν θα υποβιβάσουμε τις γυναίκες. Ο Τραμπ ήταν αποτέλεσμα των media. Ολοι ήθελαν τα νούμερά τους να ανέβουν. Τον έβγαζαν συνέχεια, 24 ώρες το 24ωρο γιατί έφερνε νούμερα. Τον έχτισαν. Ποιος μιλούσε για τους πρόσφυγες, που είναι η μεγαλύτερη κρίση στον κόσμο αυτή τη στιγμή; Κανείς. Ολες οι κάμερες στον καραγκιόζη. Εχουμε χάσει την πρόσβαση στις πραγματικές ειδήσεις».

Πηγή: efsyn.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.