Κεμπάπ

Κεμπάπ

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

4
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 ματσάκι μαιντανός, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
Για να συνοδεύσουμε
Μέθοδος Εκτέλεσης

Photo credit: G. Drakopoulos

  • Στη μία κουταλιά της σούπας λάδι σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος την πάστα ντομάτας σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Εκεί μέσα βάζουμε τον κιμά, το λάδι και ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
  • Κανονικά πρέπει με δύο μπαλταδάκια ή δύο μαχαίρια να δουλέψουμε τον κιμά μέχρι να γίνει αλοιφή. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα λίγο λίγο από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υφή.
  • Αφού ετοιμαστεί τότε σχηματίζουμε τα κεμπάπ τα οποία πρέπει να είναι μακρόστενα και λίγο πεπλατυσμένα ώστε να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
  • Τα περνάμε σε καλαμάκια από σουβλάκια ή τα ειδικά μεταλλικά καλαμάκια για κεμπάπ.
  • Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε (κάτι που είναι και το καλύτερο για να αναμειχθούν οι γεύσεις) αλείφουμε το κάθε κεμπάπ με λίγο ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνουμε σε καυτό φούρνο στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να πάρουν ωραίο  χρώμα απέξω και να ψηθούν μέχρι μέσα (επειδή υπάρχουν διαφορές απο  γκριλ σε γκριλ, μετά απο 10-15 λεπτά αφαιρέστε ένα και δοκιμάστε το).
  • Σερβίρουμε με σπιτικές πίτες, γιαούρτι, τζατζίκι, ψητή ντομάτα και ψητές πιπεριές.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.