Μήνυμα του προέδρου του Εθελοντικού Οργανισμού “Κέλετρον – Αγάπη για το παιδί” για το 2016

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Αισίως φτάσαμε στο 2016 με ελπίδα και αισιοδοξία, μέσα από κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις του λαού μας, να αλλάξουν τελέιως τα πράγματα και να μην βιώσουμε όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια.

            Να μην ξαναδούμε κανένα παιδί να πηγαίνει πεινασμένο στο σχολείο, να λποθυμάει  από πείνα, να βλέπει τους γονείς του ανέργους και αδύναμους να του προσφέρουν τα αναγκαία.

Με την ελπίδα αυτή, σας εύχομαι όλους ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, και ο νεός χρόνος, το 2016, να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων.

Λίγα λόγια για τους καινούργιους φίλους μας να μάθουν για εμάς .

Ο εθελοντικός οργανισμός κατόπιν πρωτοβουλίας ευαισθητοποιημένων ατόμων έντονα προβληματισμένων για το παιδί του σήμερα, της κρίσης και των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 ( αριθμ. Πρωτοδικείου Καστοριάς 2/2014), ως εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα των παιδιών ” Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”, με έδρα της την Καστοριά ( Λεωφ. Γουναράδων- περιοχή Χλόη  Καστοριάς).

Μέλη του και ιδρυτικά στελέχη, εθελοντές και υποστηρικτές του είναι, από απλά καθημερινά ευαισθητοποιημένα άτομα, μέχρι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι, ιατροί εκπαιδευτικοί κ.λ.π

Οι σκοποί για τους οποίους έχει ιδρυθεί ο εθελοντικός οργανισμός και αναγράφονται στο καταστατικό μεταξύ των άλλων είναι.

  1. Η παροχή φροντίδας σε παιδιά, μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, που είναι ορφανά ή είναι μέλη μονογονεϊκών οκογενειών , ή προέρχονται από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες και τα ίδια βιώνουν την παραμέληση, τη σωματική, ψυχική ή σεξουαλική κακοποίηση ή την εγκατάλειψη, βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου ή σε προφανή αδυναμία να επιβιώσουν.
  2. Η ενημέρωση του κοινού και των εθελοντών, σε θέματα που έχουν σχέση με την βία, την κακοποίηση, το σχολικό αποκλεισμό, τις εξαρτήσεις από ουσίες , την παραβατική συμπεριφορά των ανηλίκων, την σχέση με το διαδίκτυο κλπ.
  3. Η διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού καθώς και της αγωνιστικής διεκδίκησης για την εκπλήρωση των δικαιωμάτων των παιδιών, με συναφείς εκδηλώσεις και δράσεις παρουσίασης κι ενημέρωσης.

Κατά το διάστημα των χρόνων που πέρασαν, χάρη στη δική σας υποστήριξη οι δραστηριότητες του εθελοντικού μας οργανισμού, ήταν μεγάλες:

α) Ίδρυση και λειτουργία τράπεζας τροφίμων -ρούχων-παιχνιδιών -σχολικών ειδών (κοινωνικό παντοπωλείο), μέσα από τη δράση ”Στηρίζω- Προσφέρω γιατί Συμπάσχω”

β) Κέντρο Αναφοράς περιστατικών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης- παροχής συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς από εθελοντές ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

γ) Λειτουργία του ”Ανοιχτού-Δημιουργικού Σχολείου Καστοριάς για τους μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου από εθελοντές εκπαιδευτικούς.

δ) Λειτουργία της παιδικής πολιτιστικής λέσχης ” ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” για παιδιά 5-12 ετών.

ε) Δημιουργία εργαστηρίου χειροποίητων ειδών από εθελοντές μας

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με αυτές τις δράσεις και άλλες που θα δημιουργήσουμε και αυτή τη χρονιά, θα καταφέρουμε να ανακουφίσουμε περισσότερα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας. Και εσείς βλέποντας όλες αυτές τις δραστηριότητες θα νιώθετε περήφανοι, γιατί θα ξέρετε ότι αυτό έγινε χάρη σε εσάς, χάρη στη δική σας βοήθεια.

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.

ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.