Καύσιμα: Οι νέες τιμές σε βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο

Καύσιμα: Οι νέες τιμές σε βενζίνη, πετρέλαιο, αέριο

Φωτιά μπαίνει στην τσέπη όλων με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση ως… μποναμά για την αλλαγή του χρόνου. Ποδαρικό με νέα αύξηση θα κάνει ο χρόνος. Με άλλη τιμή θα φύγουν οι εκδρομείς με άλλη, πολύ πιο ακριβή θα γυρίσουν. Δείτε αναλυτικά πως διαμορφώνονται οι τιμές των καυσίμων με τον νέο φόρο.

Σε συμπληγάδες βρίσκονται οι κάτοχοι αυτοκινήτων. Από τη μια αυξήθηκαν οι διεθνείς τιμές και τα καύσιμα πήραν την ανηφόρα και από την άλλη η νέα αύξηση στο φόρο που έρχεται να συμπληρώσει το κακό.

Οι οδηγοί μέσα στον τελευταίο μήνα είδαν τις τιμές να “τσιμπάνε” άσχετα από το καύσιμο που χρησιμοποιούν. Η βενζίνη από το 1,41 ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο πλέον έχει φτάσει στο 1,46 ευρώ το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης από το 1,,1 πλέον είναι στο 1,18 ευρώ το λίτρο ενώ και το υγραέριο ανέβηκε από τα 0,65 ευρώ το λίτρο στο 0,72 ευρώ.
Αυτές οι αυξήσεις ήρθαν καθώς υπήρξε αύξηση των διεθνών τιμών μαζί με μια πτώση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ.
Με την αλλαγή του χρόνου όμως το… κακό θα συνεχιστεί καθώς αυξάνεται ο φόρος και έτσι το 2017 θα μας φέρει νέα αύξηση στην τιμή.
Πλέον η μέση τιμή στα πρατήρια θα είναι για την απλή αμόλυβδη στο 1,54 ευρώ το λίτρο, για το πετρέλαιο στο 1,28 ευρώ το λίτρο και για το υγραέριο στα 0,82 λεπτά του ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.