Κατσέλη: Yπάρχουν χρήματα ως το βράδυ της Δευτέρας

“Η απόφαση της ΕΚΤ θα καθορίσει τη ρευστότητα από το πρωί της Τρίτης”

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετό “μαξιλάρι” μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας», δήλωσε νωρίτερα η Λούκα Κατσέλη στο ΜΕΓΚΑ, εκτιμώντας ότι από τη Δευτέρα το πρωί η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει.

Σημείωσε επίσης ότι η φερεγγυότητα των τραπεζών ελέγχεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ότι οι συναλλαγές δεν εξαρτώνται από τη συμφωνία αλλά από το χρηματοδοτικό πλαίσιο και το όριο των αναλήψεων και τους περιορισμούς που θα υπάρχουν. «Η ρευστότητα από την Τρίτη το πρωί θα καθορίσει και το όριο των αναλήψεων και αυτή η ρευστότητα θα εξαρτηθεί από την ΕΚΤ που συνεδριάζει τη Δευτέρα το πρωί», είπε η κ. Κατσέλη και τόνισε πώς «όσο πιο γρήγορα επανέλθουμε στην ομαλότητα, τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουν στην ομαλότητα και οι τράπεζες μας».

«Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν οι τράπεζες μέσα σε 48 ώρες από την απόφαση της ΕΚΤ», δήλωσε. Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν περισσότερες συναλλαγές από Τρίτη, Τετάρτη και μετά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το συνολικό πλαίσιο.

«Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να πάει στα ΑΤΜ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να βγάλει μέχρι 60 ευρώ χωρίς κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.