Κατέστρεψαν αρχαιότητα για να βγάλουν φωτογραφία το παιδί τους!

Κατέστρεψαν αρχαιότητα για να βγάλουν φωτογραφία το παιδί τους!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Mία σαρκοφάγος ηλικίας 800 ετών, που εκτίθεται σε μουσείο στο Έσεξ της Βρετανίας έπαθε ζημιές όταν γονείς αποφάσισαν να βάλουν μέσα στην σαρκοφάγο το παιδί τους για να το φωτογραφήσουν!

Η σαρκοφάγος, που βρίσκεται στο μουσείο της Μονής Πρίτγουελ (Prittlewell Priory) στο Σάουθεντ, του Έσεξ, καταστράφηκε όταν έπεσε από το βάθρο του στην προσπάθεια των γονιών να τοποθετήσουν το παιδί τους σηκώνοντάς το πάνω από το προστατευτικό κάλυμμα.

Η οικογένεια, συμφωνα με τον Guardian, εγκατέλειψε άρον άρον το μουσείο χωρίς να αναφέρει το γεγονός, που συνέβη στις 4 Αυγούστου. Βεβαίως το περιστατικό καταγράφηκε από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του μουσείου.

Η σαρκοφάγος ανακαλύφθηκε στην περίμετρο του μοναστηριού το 1921 και περιείχε έναν σκελετό, που ενδεχομένως ανήκε σε κάποιον ανώτερο στην τάξη του μοναχικού τάγματος. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα από Κλουνιακούς μοναχούς και στην ακμή του φιλοξενούσε 100 ασκητές.

Η σαρκοφάγος από αμμόπετρα είναι το τελευταίο δείγμα αυτού του τρόπου ταφής.

Ευτυχώς για όλους, οι ειδικοί εκτιμούν πως οι ζημιές στην σαρκοφάγο δεν θα κοστίσουν περισσότερο από 100 λίρες. Η σαρκοφάγος στο εξής θα τοποθετηθεί σε κλειστή βιτρίνα και η ομάδα των συντηρητών προς το παρόν μελετά τον καλύτερο τρόπο για την αποκατάσταση της βλάβης.

Πηγή: newsit.gr, Guardian

Leave a Reply

Your email address will not be published.