Κατάσχεση κοκαΐνης αξίας 240 εκατ. δολαρίων – Με στρατό και ελικόπτερα η επιχείρηση (Video)

Περισσότεροι από 8 τόνους κοκαΐνης, αξίας περίπου 240 εκατ. δολαρίων κατέσχεσε η αστυνομία της Κολομβίας στα σύνορα με τον Παναμά, σε μία επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της χώρας ως η μεγαλύτερη επιχείρηση κατάσχεσης ναρκωτικών στην πρόσφατη ιστορία.

Οι ποσότητες της κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε μία φυτεία μπανάνας στο δήμο

Turbo στην Antioquia, και ήταν κρυμμένη σε μία υπόγεια δεξαμενή βάθους 2,5 μέτρων.

Η κοκαΐνη ανήκε στην εγκληματική οργάνωση Clan Usuga, και ήταν έτοιμη να μεταφερθεί με πλοία, στην κεντρική Αμερική με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα και ολοκληρώθηκε την Κυριακή και πήραν μέρος 50 κομάντος και δύο ελικόπτερα Black Hawk.

Όταν ανακαλύφθηκε το μέρος που η οργάνωση έκρυβε τα ναρκωτικά ξεκίνησε η επιδρομή και σύμφωνα με την αστυνομία τρία από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνελήφθησαν.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανέφερε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών στην ιστορία και ένα χτύπημα ενάντια στους εγκληματίες. Όμως πριν από περίπου 10 χρόνια επιδρομή της αστυνομίας της Κολομβίας είχε κατασχέσει περίπου 15 τόνους ναρκωτικών. Η Κολομβία παράγει περίπου 442 τόνους κοκαΐνης το χρόνο και πέρσι οι αρχές κατέσχεσαν περίπου 252 τόνους.

 

Πηγή: rt.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.