Καστοριά: Σήμερα η συναυλία του διεθνούς φήμης κιθαρίστα συμπατριώτη μας Pavlo (ρεπορτάζ)

Όνειρο  ζωής ήταν για τον παγκοσμίου  φήμης κιθαρίστα ελληνικής καταγωγής Pavlo,  η πραγματοποίηση μιας συναυλίας  στη γενέτειρα των γονιών του την Καστοριά

Το όνειρό του  φέτος γίνεται πραγματικότητα. Ο Pavlo σήμερα  Τετάρτη  8 Ιουλίου, θα  δώσει  συναυλία στο θέατρο  του  Βουνού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με αφορμή την εκδήλωση ο  αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού- Προγραμματικής Ανάδειξης Παλιάς Πόλης  και Λίμνης Λεωνίδας Παπαδημητρίου  και ο καλλιτέχνης  Pavlo παραχώρησαν  στο  Δημαρχείο συνέντευξη τύπου.

Μεγάλη  διαφήμιση για την περιοχή μας  χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εκδήλωση  ο αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παπαδημητρίου ο οποίος παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη είπε μεταξύ άλλων: «Είναι  ιδιαίτερη  τιμή να έχουμε κοντά μας τον συμπατριώτη μας Pavlo. Είναι μια  μεγάλη  μορφή της μουσικής παγκοσμίως, παντού  είναι  γνωστός , έχει  δουλέψει  με πάρα πολλούς μεγάλους μουσικούς και  τραγουδιστές».

Στην εκδήλωση  αναφέρθηκε ο καλλιτέχνης ο οποίος εξέφρασε τη  χαρά του που βρίσκεται στη γενέτειρα των γονιών του.

Όπως είπε,  στη συναυλία έχει προσκληθεί και θα έρθει να τραγουδήσει οRemigioPereira ο οποίος είναι μέλος του καναδικού συγκροτήματος  TheTenors.

Επίσης, θα συμμετάσχει ο  Σερραίος  Λάζος Ιωαννίδης ο οποίος θα παίξει ποντιακή λύρα καθώς και η μπάντα της  Φλώρινας.

Παράλληλα ο  Pavlo γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ  στο οποίο θα παρουσιάζονται τα αξιοθέατα της  Καστοριάς.

Αυτό μαζί με τη συναυλία, θα προβληθεί από μεγάλο  αμερικανικό τηλεοπτικό   δίκτυο.

«Έχω κάνει  εννέα  δίσκους μέχρι στιγμής.  Στον τρίτο  δίσκο  έχω γράψει ένα τραγούδι με τον τίτλο  cafeKastoria.  Αυτό είναι και το πιο  γνωστό από τα τραγούδια μου. Δεκατρία  χρόνια  τώρα διαφημίζω την Καστοριά,  γιατί  όταν στις συναυλίες μου παίζω το συγκεκριμένο  τραγούδι, εξηγώ που βρίσκεται η  πόλη για να τη μάθουν και  οι ξένοι.

Πολλοί  είναι εκείνοι που  ήρθαν να γνωρίσουν την Καστοριά επειδή άκουσαν το τραγούδι». Σημείωσε ο Pavlo.

Ο  διεθνούς  φήμης κιθαρίστα  Pavlo ( Παύλος Σιμτικίδης) , είναι  γόνος των Καστοριανών μεταναστών στο Τορόντο του Καναδά   Γιώργου και  Φρειδερίκης  Σιμτικίδη.

Παντρεύει τους  παραδοσιακούς  ελληνικούς    ρυθμούς με τους  latin και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες  στα πολλά  κράτη ανά την  υφήλιο.

Οι περισσότεροι δίσκοι του  έχουν γίνει  χρυσοί ενώ το  2001  το  άλμπουμ «Fantasia» ήταν υποψήφιο για το  βραβείο JUNO ( καναδικό  Grammy).

 

Ελένη  Ψωμαδάκη 

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.