Καστοριά: Πρόγραμμα εορτασμού 11ης Νοεμβρίου

Καστοριά: Πρόγραμμα εορτασμού 11ης Νοεμβρίου

11 Νοεμβρίου 1912 – 11 Νοεμβρίου 2023

111 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ από τον τουρκικό ζυγό

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ομιλίες στις αίθουσες διδασκαλίας στα Σχολεία με θέμα το Ιστορικό της Απελευθέρωσης της Καστοριάς. Απότιση φόρου τιμής από μαθητές στα Ηρώα των Πεσόντων.

Ώρα 18:00 -Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεου και Ποιμενάρχη μας κ.κ. Καλλίνικου, στον Ι.Ν.Αγίου Μηνά Προστάτη της Καστοριάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Ημέρα Εορτασμού Πολιούχου Αγίου Μηνά

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, των Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τραπεζών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών, από της ανατολής του ηλίου και μέχρι των πρωινών ωρών της επομένης της εορτής.

-Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ-NΠΙΔ και Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

Ώρα 07:00 – Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Αγίου

Πολιούχου Αγίου Μηνά Καστοριάς,

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και συλλειτουργούντων αυτού των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ και Καστορίας κ.κ. Καλλίνικου

Ώρα 08:00

-Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 09:45

– Άφιξη επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, Πολιούχου της Πόλης.

 

Στις εκδηλώσεις της Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς θα παραστεί, ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ.Ευστάθιος Κωνσταντινίδης.

 

Ώρα 10:30 -Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των Τιμίων Λειψάνων Αυτού από τον Ι.Ν.Αγίου Μηνά μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την πομπή θα συνοδεύουν οι Αρχές, τμήματα Στρατού, Αντιπροσωπείες Σχολείων και Οργανώσεων Νεολαίας, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και πολίτες με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης Ταξιαρχίας

 

Ώρα 11.00

Άφιξη της Πομπής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

-Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην είσοδο του Ιερού Ναού Από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς και τον Δήμαρχο Καστοριάς

-Επίσημη Δοξολογία

-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Εκπαιδευτικό-Φιλόλογο κ.Aλέξανδρο Μακρίδη

Ώρα 12:00

-Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων

-Κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές και Φορείς, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, τηλ. 2467351101.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής

-Εθνικός Ύμνος. -Πέρας τελετής

 

Ώρα 12:30

– Έναρξη παρέλασης παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης των Πολιτικών, Εκκλησιαστικών και Στρατιωτικών Αρχών

στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

Συμμετέχουν αναπηρικές και εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, Φορείς, Σωματεία, σύλλογοι, μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί, τα Τμήματα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης Ταξιαρχίας

Leave a Reply

Your email address will not be published.