Καστοριά: Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού

Καστοριά: Πλήθος κόσμου στην ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού

Ο Οκτώβρης ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού», εμπλουτίζεται  κάθε χρόνο  με  χιλιάδες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν  και να ενημερώσουν το γυναικείο φύλο για τον Καρκίνο του Μαστού.

Σήμερα, η Καστοριά, έδωσε δυναμικό παρών σε αυτή την πρόσκληση ευαισθητοποίησης χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου  Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί Σου».

Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς θέλοντας να ενημερωθούν από τις τοποθετήσεις των καταξιωμένων ομιλητών.  Οι ομιλητές μέσα από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους,  ανέδειξαν τα κομβικά και αλληλένδετα ζητήματα που σχετίζονται  με τον Καρκίνο του Μαστού δίνοντας  παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα  που αφορούν τις ειδικότητες τους.

dsc_0514

Το πάνελ των ομιλητών πλαισίωσαν ο κ. Βασιλάκης Ιωάννης (Ιατρός-Ακτινοδιαγνώστης), ο κ. Τσαούσης Παναγιώτης (Γενικός Χειρουργός), ο κ. Οικονόμου Δημήτριος (Πλαστικός Χειρουργός) και ο κ. Ιατρού Γεώργιος  (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Υπ. Διδ. Ιατρικής Θεσσαλίας).

dsc_0522

dsc_0524

dsc_0531

dsc_0534

Στο τέλος της ημερίδας με μια συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση  που σαν στόχο είχε να δείξει έμπρακτα  ότι η πρόληψη σώζει ζωές  κληρώθηκαν 7 Ψηφιακές  Μαστογραφίες, 20 Αναλογικές , 20 αιματολογικές εξετάσεις αλλά και επιπλέον εξετάσεις για ασθενείς κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας, που προσέφεραν δωρεάν τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης.

dsc_0521

dsc_0535

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.