Καστοριά: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Κωστή Πολύζου

Καστοριά: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Κωστή Πολύζου

Ξεκίνησε το πρωί  ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστήριο της Καστοριάς, η δίκη της μητέρας και του πατριού του άτυχου Κωστή Πολύζου. Δεν είναι το αίμα του παιδιού μου στα χέρια μου δήλωσε κατά την διάρκεια της έναρξης της δίκης για την δολοφονία του Κωστή Πολύζου στην Καστοριά, η μητέρα του άτυχου νέου. Την ίδια δήλωση έκανε και ο πατριός.

Στην δίκη η οποία ξεκίνησε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ζητήθηκε από τους Θείους του άτυχου νέου η παράσταση τους ως πολιτική αγωγή, αίτημα που απορρίφθηκε από την Εισαγγελία της έδρας και ζητήθηκε από τους συγγενείς να παραστούν ως μάρτυρες.

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί στις 18 Φεβρουαρίου 2011 και το πτώμα του βρέθηκε μήνες αργότερα στις 26 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του. Έπειτα από 5 χρόνια ερευνών η μητέρα και ο πατριός συνελήφθησαν τελικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 σε διαμέρισμα το οποίο είχαν ενοικιάσει μετά τη δολοφονία του 23χρονου, στην Ελευσίνα. Και οι δύο κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή προφυλακιστέοι και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία, αλλά και πλαστογραφία μετά χρήσης.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.