Καστοριά: Κατασβέστηκε η φωτιά

Κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς η φωτιά που ξέσπασε   στον χώρο που βρίσκεται  κάτω από το Μπαϊρακτάρειο Ωδείο, στην περιοχή του  πρώην στρατοπέδου ΛΕΜ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8 το απόγευμα και επί τόπου έσπευσαν  6 Πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Κωνσταντίνος Τσαλίκης  πρόκειται για χορτολιβαδική έκταση, η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε σε εναποθέσεις  δέντρων και ξερών κλαδιών, τα οποία προήλθαν από κλαδέματα .

«Εκεί λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή,  εκείνη την στιγμή, κινδύνεψαν κάποιες  αγροκατοικίες και αγροτικές αποθήκες και μπορώ να πω  ότι κινδύνεψαν  μέχρι και τα σπίτια στις εργατικές κατοικίες. Είναι αδιανόητο  κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάποιος να προσπαθεί να κάψει  κάποια εύφλεκτα υλικά όπως είναι τα ξύλα»  σημείωσε ο κ Τσαλίκης.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς εφιστά την προσοχή των πολιτών «διανύουμε ήδη το μέσο της αντιπυρικής περιόδου  έχουμε συνθήκες, οι οποίες ευνοούν   πάρα πολύ την πρόκληση πυρκαγιάς, είναι ιδιαίτερα υψηλός ο  κίνδυνος  πρόκλησης πυρκαγιάς».

Πηγή: ert.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.