ΕΝ.ΔΗΜΟ: Δημοψήφισμα για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Καστοριά

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Έρευνα τάσεων για την δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του έτους τέθηκε το θέμα για την δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη της Καστοριάς. Η ιδέα δίχασε το δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα το σύνολο της μειοψηφίας να καταψηφίσει την πρόταση. Θεωρώντας ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι ο καθρέφτης της αντιπροσώπευσης θα θέλαμε να διερευνήσουμε τις τάσεις που δημιουργούνται στη τοπική κοινωνία, αλλά και ευρύτερα..

Πριν όμως από κάθε δημοψήφισμα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πλήρως με τα κατάλληλα στοιχεία ώστε οι απαντήσεις τους να έχουν αξιοπιστία και ωφελιμότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

1. Το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά την 22/12/2015 με σκοπό το δημοτικό συμβούλιο να δώσει έγκριση προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίου.
Μπορείτε να διαβάσετε την εισήγηση του θέματος εδώ.

2. Το θέμα τέθηκε για δεύτερη φορά στο δημοτικό συμβούλιο μετά την έγκριση (κατά πλειοψηφία) την 26/01/2016 για την συνέχιση της διαδικασίας σε ότι αφορά την αδειοδότησή του. Την εισήγηση μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

3. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας (μείζον και ελάσσονα) καταψηφίζουν το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο “περνάει” μόνο από τις ψήφους της πλειοψηφούσας παράταξης. Τα επιχειρήματα των παρατάξεων μπορείτε να τα ακούσετε στα ηχογραφημένα πρακτικά εδώ (Ακούστε την συζήτηση μετά το 1:15:00 του ηχητικού).

4. Οι ΕΝ.ΔΗΜΟ. δημοσιεύουν με μεγαλύτερη ανάλυση τα επιχειρήματά τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σε ότι αφορά τις διαφωνίες τους. Διαβάστε την άποψη των ΕΝ.ΔΗΜΟ. εδώ.

5. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων δημοσιεύει επίσης, απαντητικά, τα δικά του αντεπιχειρήματα πάνω στις επισημάνσεις των ΕΝ.ΔΗΜΟ. μέσα απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Διαβάστε τα αντεπιχειρήματα εδώ.

Πέρα όμως από την συζήτηση σε επίπεδο “αντιπροσώπων” στο δημοτικό συμβούλιο, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ποια είναι η γνώμη και των πολιτών. Η συμμετοχική δημοκρατία αναδεικνύει τάσεις και μας βοηθά να στηρίζουμε αποφάσεις με κριτήριο την μέγιστη κοινωνική αποδοχή.

Ποια είναι λοιπόν η άποψη της τοπικής κοινωνίας για την δημιουργία υδατοδρομίου;

Για να δείτε τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος και να ψηφίσετε πατήστε εδώ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.