Οι αθλητές του Α.Σ. Καστοριάς εθελοντές δότες Μυελού των Οστών

Στις  29/03/2016  στα γραφεία του Α.Σ  Καστοριάς   πραγματοποιήθηκε μία  εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα και  ενημερωτική παρουσίαση για τις νεοπλασματικές ασθένειες και για τον μυελό των οστών, από την υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Sussex  στο καρκίνο του μαστού, κ. Αγγελίνα Δίτσιου.

Το πάθος και οι γνώσεις της έπεισαν τους αθλητές της ανδρικής μας ομάδας καθώς και το προπονητικό  team ώστε να γίνουν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών.

Η διοίκηση του Α.Σ Καστοριάς συλλαμβάνοντας αυτή την ιδέα και την πρωτοβουλία της κα  Δίτσιου, πρότεινε στην Ε.Ο.Κ αυτή η προσπάθεια να γίνει πανελλήνια. Μετά από θετική ανταπόκριση της Ε.Ο.Κ και σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ ξεκίνησε από την Καστοριά Πανελλήνιο Κάλεσμα Αθλητών και μη, ατόμων δηλαδή που πληρούν τις προϋποθέσεις να γίνουν δότες και να συμμετάσχουν ενεργά σ’αυτήν την  ευγενική  προσπάθεια.

Στην Καστοριά  υποστήριξαν ένθερμα   τη πρωτοβουλία  αυτή της κα  Δίτσιου και συμμετείχαν ενεργά σε ειδική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του Α.Σ  Καστοριάς , όπου και πραγματοποιήθηκε λήψη σιέλου από τους εθελοντές αθλητές, οι εξής κοινωνικές οργανώσεις:

Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ»

Εταιρία Προστασίας Ατόμων με αυτισμό /Δ.Α.Δ Νομού Καστοριάς,

Σύλλογος Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «η Μελωδία της Καρδιάς»

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος  Σπασμένο ρόδι ,

Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύησης»

Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος»

Σύλλογος  Απόζαρι

Leave a Reply

Your email address will not be published.