Στην Καστοριά, 11-12 Νοεμβρίου 2016, η 23η Επιστημονική Διημερίδα των Ομάδων Εργασίας του Σακχαρώδη Διαβήτη

Στην Καστοριά, 11-12 Νοεμβρίου 2016, η 23η Επιστημονική Διημερίδα των Ομάδων Εργασίας του Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι νόσος με συνεχώς αυξανομένη επίπτωση στο γενικό πληθυσμό (15% ο υποκλινικός και γύρω στα 8% ο κλινικός), λόγω αύξησης των ποσοστών της παχυσαρκίας και του μεταβολικού συνδρόμου και επιδείνωσης των υγιεινοδιαιτητικών μέτρων διαβίωσης.
Θεωρείται από τους σπουδαιότερους παράγοντες κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και οδηγεί, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αργά ή γρήγορα σε ποσοστά γύρω στο 70%, σε καρδιαγγειακές επιπλοκές, αναπηρία ή και το θάνατο.

Από την άλλη πλευρά στον κόσμο και τη χώρα μας η Στεφανιαία Νόσος, η Καρδιακή Ανεπάρκεια και οι Αρρυθμίες θωρούνται σήμερα η 1η αιτία νοσηρότητας, θνησιμότητας και αναπηρίας της αθηροσκλήρωσης.

Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη πληρέστερης γνώσης των γιατρών και άλλων φορέων υγείας για διάγνωση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Η 23η Επιστημονική Διημερίδα των Ομάδων Εργασίας του Σακχαρώδη Διαβήτη, Καρδιαγγειακών επιπλοκών Αθηροσκλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Limneon στην Καστοριά, 11-12 Νοεμβρίου 2016 έχει σκοπό, μέσα από στρογγυλά τραπέζια και δορυφορικές διαλέξεις, με την ανάλογη θεματολογία, τη μετάδοση της σύγχρονης γνώσης και την πρακτική εφαρμογή (από τη θεωρία στην πράξη), στους συνέδρους γιατρούς και άλλους φορείς υγείας, με τελική επιδίωξη τη μείωση των ποσοστών των νόσων αυτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού.

Από αυτήν την πλευρά θεωρείται μεγάλη προσφορά της Εταιρείας μας, των προέδρων και ομιλητών της Διημερίδας στους γιατρούς, άλλους φορείς υγείας, το κοινό της περιοχής, καθώς και στην Πολιτεία.

Η Επιστημονική διημερίδα συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, με συνέπεια να προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, ως γεγονός και προσφορά.

Για το σκοπό αυτό, την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Δήμο, τον Ιατρικό Σύλλογο Καστοριάς, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαβητικών και το Σύλλογο Διαβητικών Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού από ειδικούς γιατρούς με διαλέξεις και ενημερωτικά έντυπα, αναφορικά με την επίπτωση, τη συμπτωματολογία και τον τρόπο πρόληψης και θεραπευτικής αντιμετώπισης του σακχαρώδη διαβήτη και των καρδιαγγειακών επιπλοκών.

Ευελπιστούμε η 23η Επιστημονική Διημερίδα των Ομάδων Εργασίας της Εταιρείας μας να τύχουν υποστήριξης από την τοπική κοινωνία.

Με εκτίμηση

 

Απόστολος  Ν. Ευθυμιάδης
Ομότιμος Καθηγητής  Καρδιολογίας  ΑΠΘ
Πρόεδρος  ΕΑΒΕ
Τσιμισκή 89  Θεσσαλονίκη  546 22
κιν. 694 5 955182
Τηλ. &  Fax  γραφείου ΕΑΒΕ  231 0 256 839
Email: a_efthimiadis@hotmail.com  & info@eabe.org
Site: www.eabe.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.