Βαγγέλης Διαμαντόπουλος: Για τα “δικά” μας “Ωραιόκαστρα”…

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολίασε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που ανέκυψε στο Ωραιοκαστρο με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σύμφωνα με την οποία δεν θα “επιτρέψουν” την τοποθέτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο της περιοχής.

Η ανάρτηση του Β. Διαμαντόπουλου:

Οι ευαίσθητες στιγμές-περίοδοι της ζωής μας,τείνουν να αναδεικνύουν τις ανασφάλειες μας και να μεγεθύνουν κάποια “αόρατα” ως τότε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας.
Έτσι λοιπόν-δυστυχώς-έχω γίνει μάρτυρας εξωφρενικών συμπεριφορών και υιοθέτησης απόλυτων απόψεων(νομιμοποίηση αυτοδικίας κ.α) από ανθρώπους που δεν το περίμενα,με αφορμή κάποιο περιστατικό που αφορούσε το παιδί τους.
Από αυτή την άποψη η σύγκρουση με τον υφέρποντα ρατσισμό είναι καθημερινή και αφορά όχι μόνο τη διπλανή πόρτα αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό…
Όπως επίσης θα πρεπει να είναι καθημερινός αγώνας και η παραγωγή παραδειγμάτων από το προοδευτικό-αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κομμάτι της κοινωνίας παντού
Στους χώρους εργασίας,στους συλλόγους,στα σχολεία,οπουδήποτε και πριν εμφανιστεί μια “βολική” κατάσταση όπου με δήθεν αφορμή την υγεία των παιδιών,να αναδυθεί η μπόχα του ρατσισμού από τους απανταχού Κυρ-Παντελήδες.
ΥΓ Δεν χρειάζεται να εισαι απόγονος προσφύγων για να νιώσεις το δράμα τους…
Δεν φτάνει να είσαι παιδί προσφύγων για να νιώσεις τον πόνο τους πρέπει να είσαι και Άνθρωπος!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.