Έρχεται το Atlas Camp στην Καστοριά – Δηλώστε συμμετοχή!

Το πρόγραμμα του Άτλαντα Αναπαραγόμενων Πουλιών της Ελλάδας (ΑΑΠΕ1), έρχεται στην Καστοριά. Η εξόρμηση θα διεξαχθεί από το απόγευμα Παρασκευής 17/6/2016 έως το απόγευμα Κυριακής 19/6/2016. Θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση για το πρόγραμμα του 1ου Άτλαντα Αναπαραγόμενων Πουλιών της Ελλάδας, καθώς και εξορμήσεις για καταγραφές πουλιών σε τετράγωνα σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Καστοριάς.
Για όσους δεν μένουν κοντά ή μέσα στην Καστοριά, θα καλυφθεί η διαμονή στο κτήριο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και η διατροφή από το πρόγραμμα του Άτλαντα. Επιπλέον θα καλυφθεί μέρος των εξόδων μετακίνησής, ανάλογα με την απόσταση (μετά από συνεννόηση με την Ορνιθολογική).

Καθώς δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα ΑΑΠΕ1 θα καλύψει την περίοδο 2010-2020 και συντονίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στο πλαίσιο ενός από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα καταγραφής της βιοποικιλότητας που έχουν ποτέ επιχειρηθεί, του European Breeding Bird Atlas 2 (EBBA2), δηλαδή του 2ου Άτλαντα των Αναπαραγόμενων Πουλιών της Ευρώπης, το οποίο συντονίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καταμέτρησης Πουλιών (European Bird Census Council – EBCC) σε συνεργασία με τους εταίρους του σε όλη την Ευρώπη. Το  πρόγραμμα ΕΒΒΑ2 θα διαρκέσει από το 2013 μέχρι και το 2017, και σκοπό έχει να παράγει έναν νέο άτλαντα για τα αναπαραγόμενα είδη της Ευρώπης και να συμβάλει στην αναθεώρηση του πρωτοποριακού πρώτου άτλαντα (Hagemeijer & Blair 1997), τα δεδομένα του οποίου είναι πλέον 30 χρόνων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με το πρόγραμμα, επικοινωνήστε με τη Δανάη Πορτόλου στο dportolou@ornithologiki.gr ή στο 210-8228704 (εσωτερικό 110) ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.ornithologiki.gr/ebba2

 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published.