Κάψιμο στην γλώσσα: Το απλό κόλπο για να σας περάσει η ενόχληση

Κάψιμο στην γλώσσα: Το απλό κόλπο για να σας περάσει η ενόχληση

Μόλις δαγκώσατε ένα πεντανόστιμο κομμάτι πίτσας, που μόλις βγήκε από τον φούρνο, ή δοκιμάσετε μια κουταλιά σπιτικής σούπας και το επόμενο πράγμα που νιώθετε αντί για απόλαυση είναι… πόνος! Μόλις κάψατε την γλώσσα σας. Έχει συμβεί σε όλους μας και είναι πολύ ενοχλητικό να έχει κανείς για ώρες ολόκληρες (καμιά φορά και 1-2 μέρες) ερεθισμένη και πρησμένη γλώσσα από το κάψιμο.

Αν και το κάψιμο στην γλώσσα είναι σύνηθες, εντούτοις ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για το πώς μπορούμε γρήγορα να απαλλαγούμε από τον πόνο και την ενόχληση. Χάρη όμως στους υπεύθυνους της γνωστής ιστοσελίδας Howcast, τώρα γνωρίζουμε το πιο απλό, προσιτό και άμεσο κόλπο για να αντιμετωπίζουμε το κάψιμο στην γλώσσα.

Την επόμενη φορά που θα… μετανιώσετε από κάποια λαχταριστή αλλά πολύ καυτή δαγκωνιά, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα υλικό που υπάρχει σίγουρα στο ντουλάπι της κουζίνας σας και το οποίο σταματάει το κάψιμο σχεδόν αμέσως.

Αυτό είναι η ζάχαρη!

Πασπαλίστε λίγη απλή, κρυσταλλική ζάχαρη στην γλώσσα σας, για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο το κάψιμο στην γλώσσα. Στη συνέχεια, πιέστε τη γλώσσα σας επάνω στον ουρανίσκο σας. Αυτό θα βοηθήσει τη ζάχαρη να διαλυθεί πιο γρήγορα και επομένως να καταπραΰνει την γλώσσα σας γρηγορότερα.

Απλά προσέξτε να μην πιέσετε πάρα πολύ δυνατά την γλώσσα στον ουρανίσκο, αφού το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε το κάψιμο.

Μόλις η ζάχαρη έχει διαλυθεί, θα παρατηρήσετε ότι ο πόνος θα υποχωρήσει αισθητά. Εάν ο ερεθισμός παραμένει, δοκιμάστε να επαναλάβετε αυτή την τεχνική.

Πηγή: iatropedia.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.