950 κιλά γαλάζια καπάκια ανθρωπιάς…

950 κιλά γαλάζια καπάκια ανθρωπιάς…

Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, μαθητές πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πρόσκοποι, καταστηματάρχες και προσωπικό σε μπαρ και εστιατόρια, εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι πολίτες «κρυμμένοι» στις διάφανες σακούλες με τα γαλάζια καπάκια, στο γραφείο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας σε ένα στενάκι στο Ντολτσό. Τελικά υπάρχει ανθρωπιά. Αλήθεια!

Του Μάρκου Πετρόπουλου

3Κάθε Τετάρτη απόγευμα, η Βερόνικα, ο Παναγιώτης, η Βαλάντω, η Αργυρώ και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας φοράνε τα γάντια τους, γεμίζουν τις τεράστιες διάφανες σακούλες, ζυγίζουν και χαμογελάνε γιατί πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ να ενώσουν τους πολίτες της Καστοριάς στο στόχο τους. Να μαζευτεί ένας τόνος καπάκια. Και είναι πολύ κοντά. Ήδη έφτασαν τα 950 κιλά. “Υπάρχουν ακόμη αρχές, ήθος, αλληλεγγύη σε αυτόν τον ακριτικό Νομο” λέει η Βερόνικα.
Το εγχείρημα ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου και την άμεση ανταπόκριση της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς. Ο στόχος; Να συγκεντρωθεί ένας τόνος καπάκια για να αγοραστεί ένα τουλάχιστον αμαξίδιο για να βοηθηθεί ένας συμπολίτης μας. Κι αν πιάσουμε τον στόχο, μας λέει η Βερόνικα Αποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου, θα συνεχίσουμε. «Φανταστείτε ότι οι ιερείς κάθε Κυριακή προτρέπουν τον κόσμο να φέρνει καπάκια. Η βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη ήταν τεράστια». Θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο το μήνυμα «Ανακύκλωση και αναπηρία» τονίζει ο Παναγιώτης. «Να ενεργοποιήσουμε τον κόσμο». Και επειδή, όπως είδαμε, υπάρχει ακόμα χώρος στα γραφεία του Συλλόγου, συνεχίστε να μαζεύεται. Για να γίνουν τα καπάκια η αφορμή να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Άργος τα καπάκια συγκεντρώνονται στο Super Περιπτεράκι  του Πρόδρομου Τοκατλίδη (απέναντι από το δημαρχείο) και στο καφενείο Πούλογλου στην οδό Διοικητηρίου απέναντι από το γυμνάσιο.
Για πληροφορίες  επικοινωνείτε με την Βερόνικα Αποστόλου στο τηλέφωνο 24670 21441.

Χορηγός επικοινωνίας της δράσης είναι η gmedia.

9 8 7 6 5 4  2 1 6

Leave a Reply

Your email address will not be published.