Ο Καμμένος μίλησε για εκλογές, το Μαξίμου τον “άδειασε” – Σήμερα μιλούν για δημοψήφισμα

Ο Καμμένος μίλησε για εκλογές, το Μαξίμου τον “άδειασε” – Σήμερα μιλούν για δημοψήφισμα

Την περασμένη Κυριακή ο Πάνος Καμμένος έκανε την πολύκροτη αναφορά σε εκλογές και μιλώντας στη «Real News»  δήλωσε ότι «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι το λόγο».
Χθες όμως, και ενώ η δήλωση αυτή είχε φέρει πολιτική αναταραχή, το Μαξίμου έσπευσε άρον-άρον να “μαζέψει” τη δήλωση και να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η ανώτατη κυβερνητική πηγή που βγήκε να κατευνάσει τα πνεύματα: «Είστε με τα καλά σας, κάθε τρεις μήνες;»
Ωστόσο σήμερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος  δεν εννοούσε εκλογές αν βρεθούμε σε αδιέξοδο λόγω των απαιτήσεων των δανειστών, αλλά δημοψήφισμα!   «Θα πρέπει ο κάθε κυβερνήτης να ακούσει τον λαό, όπως τον ακούσαμε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο» πρόσθεσε και είπε πως αν ο λαός πει οχι στα σκληρά μέτρα, οι δανειστές θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα και να κάνουν πίσω.
Στο ερώτημα αν τελικά ο λαός πει με συντριπτικό ποσοστό ότι δεν θέλει τα σκληρά μέτρα τι θα κάνει η κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι οι δανειστές θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα και να υποχωρήσουν. «Θα είναι ανεύθυνοι αν δεν λάβουν υπόψιν τους την απόφαση του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά.
Το χαρτί του δημοψηφίσματος σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων έθεσε στο τραπέζι μέσω του Παραπολιτικά 90,1 και της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος. Όπως είπε δεν χρειάζεται αποσταθεροποίηση της οικονομίας μέσω των εκλογών αλλά υπάρχει και η εναλλακτική του δημοψηφίσματος χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει ποιο θα μπορούσε να είναι το ερώτημα. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως οι δανειστές θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση ως το τέλος εκβιαστικά και ερωτηθείς για το εάν η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν η λύση σε ενδεχόμενο αδιέξοδο είπε: «δεν γνωρίζω αυτή τη στιγμή σε τι θα πάμε. Δεν έχουμε πάρει εντολή για δραχμή».

Leave a Reply

Your email address will not be published.