Ήττα του Κάμερον σε ψηφοφορία για το δημοψήφισμα παραμονής στην Ε.Ε.

Ήττα του Κάμερον σε ψηφοφορία για το δημοψήφισμα παραμονής στην Ε.Ε.


Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υπέστη ήττα στην Βουλή χθες Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου καθώς ευρωσκεπτικιστές του συντηρητικού κόμματός του ένωσαν τις δυνάμεις τους με βουλευτές της αντιπολίτευσης για να απορρίψουν προτάσεις κανονισμών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ενώ οι βουλευτές του Κάμερον υποστηρίζουν την ιδέα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που πρόκειται να διεξαχθεί πριν το τέλος του 2017, πολλοί εξέφρασαν ανησυχία για το ό,τι οι κυβερνητικές λειτουργίες δεν θα σταματούσαν πριν το δημοψήφισμα, σύμφωνα με την πρόταση νομοσχεδίου, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα.
Ήταν η τελευταία προθεσμία που είχαν οι βουλευτές να συζητήσουν τη νομοθεσία του δημοψηφίσματος πριν σταλεί στη Βουλή των Λόρδων, και σε ψηφοφορία τους απέρριψαν τα σχέδια της κυβέρνησης με 312 ψήφους κατά και 285 υπέρ.
Ενώ η νομοθεσία αναμενόταν να περάσει όταν ψηφιζόταν στο σύνολό της αργότερα το βράδυ της Δευτέρας, η κυβέρνηση τώρα θα αναγκαστεί να δεχτεί πιο αυστηρούς κανονισμούς που θα περιορίσουν τη δράση της κατά την προεκλογική περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.