Καλύτερη η αερόβια άσκηση στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας

Καλύτερη η αερόβια άσκηση στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας

Η άσκηση, ως γνωστόν, έχει ευεργετικές επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Ωστόσο, κάθε μορφή άθλησης έχει διαφορετικές επιδράσεις. Αυτή που υπερτερεί όλων των υπολοίπων στην προστασία της καρδιαγγειακής υγείας είναι τελικά η αερόβια άσκηση, σύμφωνα με έρευνα της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο Λονδίνο, η μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, όπως το περπάτημα, η κολύμβηση και η ποδηλασία, υπερέχει των άλλων μορφών γυμναστικής ως προς την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη και τη συμμετοχή των Ευ. Οικονόμου και Δ. Αθανασίου, παρατήρησε ότι σε νέους υγιείς εθελοντές η μέτριας έντασης αερόβιαάσκηση έχει επιπλέον προστατευτικές επιδράσεις στην αγγειακή υγεία.

Συμφωνα με τους ερευνητές της μελέτης, η τακτική ή και καθημερινή μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, ειδικά από νεαρή ηλικία, ασκεί ευεργετική επίδραση στην αγγειακή λειτουργία.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.