Καλλιτεχνικός μάνατζερ με τηλεοπτικές εμφανίσεις σε κύκλωμα με μοντέλα – 150.000 ευρώ έσοδα το μήνα

Καλλιτεχνικός μάνατζερ με πολλές επαφές στο χώρο του lifestyle, ο οποίος στο παρελθόν εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές, φέρεται ως ένας από τους πρωταγωνιστές του «ροζ» κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 64χρονο, ο οποίος στο παρελθόν έχει συλληφθεί ξανά για μαστροπεία, καθώς κατηγορήθηκε ότι προωθούσε στην πορνεία γνωστά μοντέλα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έναντι υψηλής χρηματικής αμοιβής. Ο καλλιτεχνικός μάνατζερ είχε σχέση και με ερωτικό γραφείο της Γαλλίας, ενώ είχε ιδιαίτερη… έφεση στο να βρίσκει πλούσιους πελάτες, έτοιμους να δώσουν εκατοντάδες ευρώ για να περάσουν ένα βράδυ με μία καλλονή.

Το τελευταίο διάστημα ο 64χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε σταματήσει να συνεργάζεται με το κύκλωμα λόγω διαφορών που είχε με αρχηγικά μέλη του. Ένα από αυτά είναι ένας 50χρονος, ο οποίος εμφανίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης που έχει τουλάχιστον 10ετη εμπειρία στη μαστροπεία.

Ήταν αυτός που εισέπραττε τα υπέρογκα κέρδη από τα ερωτικά ραντεβού 30 τουλάχιστον γυναικών, τα οποία για κάθε ώρα ερωτικής συνεύρεσης έπαιρναν από 100 έως 150 ευρώ. Τα δικά του ημερήσια έσοδα έφθαναν τις 2.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα κατανέμονταν στους συνεργάτες. Ο συγκεκριμένος άνδρας διαχειριζόταν εστιατόριο στο Γκάζι, το οποίο ήταν στο όνομα της πρώην γυναίκας του και παρότι ζημιογόνο φέρεται να αποτελούσε τον μηχανισμό για το ξέπλυμα των χρημάτων από τα παράνομα έσοδα. Παράλληλα διατηρούσε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, με το ύψος των καταθέσεων να προκύψει μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Τα έσοδα του κυκλώματος κυμαίνονταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, μεταξύ 4.000-5.000 ευρώ την ημέρα από τα τουλάχιστον 50 ερωτικά ραντεβού που έκλεινε το κύκλωμα, ενώ το μηνιαίο εισόδημα υπερέβαινε τις 150.000 ευρώ. Οι ατζέντες του κυκλώματος και τα ονόματα του πελατολογίου φαίνεται να καίνε επιφανή στελέχη της ελληνικής κοινωνίας.

Η εγκληματική ομάδα, διατηρούσε πέντε «γραφεία» ερωτικών ραντεβού, εκ των οποίων τα δύο λειτουργούσαν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα σε Θεσσαλονίκη, Γαλλία και Γερμανία, ενώ οι αγγελίες των περίπου 30 γυναικών, που εκδίδονταν για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας, βρίσκονταν καταχωρημένες σε δεκάδες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Με τη δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση των ιστοσελίδων απασχολούνταν τουλάχιστον πέντε προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Για τα ραντεβού εργάζονταν σε βάρδιες οκτώ τηλεφωνήτριες, στα δύο τηλεφωνικά κέντρα της οργάνωσης στην Καλλιθέα. Η σπείρα επιπλέον διέθετε 25 οδηγούς για τη μεταφορά των γυναικών σε προκαθορισμένα ξενοδοχεία και οικίες. Η αμοιβή τους στην Ελλάδα κυμαίνονταν στα 100 ευρώ ανά ώρα, ενώ στη Γαλλία και στη Γερμανία από  150 έως 200 ευρώ.  Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων εντόπιζαν γυναίκες, είτε σε χώρες του εξωτερικού (Σλοβενία, Ρωσία, Αλβανία κλπ) είτε στην Ελλάδα, τις οποίες στρατολογούσαν και έπειθαν να εργαστούν για λογαριασμό τους.

Συνελήφθησαν 17 μέλη της σπείρας (6 Έλληνες και 11 αλλοδαποί) μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη 13 μέλη (7 Έλληνες και 6 αλλοδαποί) που είναι κατηγορούμενοι. Κατασχέθηκαν 11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα και 3.240 ευρώ. Εντοπίστηκε επίσης πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων, όπως και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.