Ευχαριστήριο μήνυμα από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ στην βουλευτή κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου‏

Ευχαριστήριο μήνυμα από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ στην βουλευτή κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου‏

Τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα  ζαρκάδι σημειώθηκε το πρωΐ της Κυριακής 29/11 στην περιοχή της Καστοριάς στην επαρχιακή οδό από Καστοριά  προς  Γαύρο- Κορέστεια και κοντά σε σημείο όπου έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική πινακίδα από το έργο LIFE ARCΤΟS KASTORIA για την συχνή διέλευση άγριων ζώων στο τμήμα αυτό του οδικού δικτύου. Κλιμάκιο του Δασαρχείου Καστοριάς συνέλεξε το ζώο και το παρέδωσε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ στην πόλη της Καστοριάς,  η οποία μαζί με την ιδιώτη κτηνίατρο κα Ολυμπία Τελιγιορίδου έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ζώο.

Στη συνέχεια  το Δασαρχείο Καστοριάς  ενημερώθηκε για την κατάσταση του ζώου χωρίς ωστόσο να δεχτεί περαιτέρω ανάμιξη στο περιστατικό, δυστυχώς. Ως εκ τούτου χρειάστηκε να αναζητηθεί άλλο Δασαρχείο για την φιλοξενία και περίθαλψη του άτυχου ζώου. Τελικά μετά από πρόταση της ΟΑΕ της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ,  και κατόπιν συνεννόησης με το Δασαρχείο Γρεβενών, το τραυματισμένο ζώο μεταφέρθηκε στο εκτροφείο θηραμάτων Γρεβενών όπου και του παρασχέθηκαν οι εκ νέου οι πρώτες βοήθειες. Το ζώο παραμένει στο εκτροφείο σε σταθερή κατάσταση αλλά με σοβαρά κατάγματα.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ θέλει να τονίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι οδηγοί στην περιοχή της Καστοριάς πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όλες τις εποχές του χρόνου!  Μέσα από την συμμετοχή της στο έργο LIFE ARCTOS KASTORIA, αλλά και μέσα από την συνεργασία της με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ  ΑΕ ,  η ΚΑΛΛΙΣΤΩ έχει συμβάλει στην εφαρμογή μίας σειράς μέτρων τα οποία έχουν μειώσει σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα με άγρια ζώα στην περιοχή: Τοποθέτηση υπερενισχυμένης  περίφραξης επί της Εγνατίας Οδού (κάθετος άξονας ΚΑ45) , τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων, τοποθέτηση ειδικών ανακλαστήρων (ώστε τα φώτα των διερχόμενων οχημάτων να αποτρέπουν τη διάσχιση του οδοστρώματος από τα ζώα), τοποθέτηση ηλεκτρονικού ενημερωτικού πίνακα κ.α. Ωστόσο, δεν γίνεται να εκμηδενιστούν τα ατυχήματα χωρίς την ενεργό συμμετοχή των οδηγών, αλλά και την συνδρομή της Τροχαίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς. Στην Ελλάδα έχουμε το ευτύχημα να μην έχουμε θρηνήσει ποτέ κάποιο ανθρώπινο θύμα από τροχαίο ατύχημα με κάποιο άγριο ζώο. Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και η τήρηση του νόμου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μην συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα στο μέλλον.

H ΚΑΛΛΙΣΤΩ θα ήθελε να ευχαριστήσει ειλικρινά την κτηνίατρο κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την ανιδιοτελή της προσφορά σε όλη την επιχείρηση.

zarkadi1 zarkadi2

12310649_1076206249057716_1047819371950868806_n

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.