Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο

Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο

Kαταιγίδες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου τοπικά ισχυρές που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους στην κεντρική και βαθμιαία την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις που στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι
άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος καιρός από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στην κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκηοι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Ήπειροι και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο η μέγιστη τιμή θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.