Ενδείξεις για ισχυρά φαινόμενα σήμερα – Αναλυτικά για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Ενδείξεις για ισχυρά φαινόμενα σήμερα – Αναλυτικά για Καστοριά, Άργος Ορεστικό και Νεστόριο

Ο Βίκτωρ, το χαμηλό που συνεχίζει να στροβιλίζεται πάνω από την Ιταλία επιδρά σημαντικά από την Δευτέρα 16/01 στον καιρό της χώρας μας, με χιόνια στα ορεινά και κάποια ημιορεινά των ηπειρωτικών περιοχών, με βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, αλλά και με όμβρους και καταιγίδες στις νησιωτικές κυρίως περιοχές.

Για σήμερα Τετάρτη 18/1, υπάρχουν ενδείξεις για ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, προκύπτει ότι πέρα από τις βροχοπτώσεις (χιονοπτώσεις στα ορεινά) που θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τα παραπάνω ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν από το μεσημέρι της Τετάρτης το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα ενώ στη συνέχεια και έως το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) το μεσημέρι της Τρίτης 17/01 και το απόγευμα της Τετάρτης 18/01 (πατήστε πάνω τους για μεγέθυνση).

Την Πέμπτη 19/01, τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να εντοπιστούν κυρίως στο βόρειο Αιγαίο, στην Μακεδονία και στη Θράκη.

Την Παρασκευή 20/1, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά, και να έχουν κυρίως τοπικό χαρακτήρα.

Νεώτερα για την εξέλιξη της κακοκαιρίας θα αναρτηθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

argos orestiko kastoria nestorio

Leave a Reply

Your email address will not be published.